StoryEditorOCM
AutomobilizamOKTANSKI SPEKTAKL

Počelo je drugo izdanje WRC Croatia Rallyja, ne može bez ‘južnjaka‘, Niko Pulić juri, a u organizaciji Juraj Popović, Mirko Pendo i Dragan Serden

Piše Tonči Vlašić
22. travnja 2022. - 18:59

Niko Pulić vozi, brani boje Auto kluba Konavle, nastupa u kategoriji WRC 2 sa Škoda Fabiom EVO sa suvozačicom Aleksandrom Kovačić na najvećoj sportskoj priredbi u Hrvatskoj, drugom izdanju hrvatske utrke Svjetskog prvenstva u reliju.

- Zbog korone nisam mogao nastupiti prošle godine, a sad, u mojoj oproštajnoj sezoni, ukupno četrdesetoj u karijeri, uživam. Imam samo jednu želju kad je u pitanju WRC, a to je proći kroz cilj – poželio je Pulić.

image

Niko Pulić na Quattro River Rallyju

Nije jedini s hrvatskog juga s akreditacijom oko vrata velikog natjecanja, ostali, koji je imaju, ne voze već su uključeni u provedbu natjecanja. Juraj Popović i Mirko Pendo iz Auto kluba Dubrovnik Racing su timu tehničara WRC-a, dok dužnost observera Hrvatskog auto i karting saveza obnaša Dragan Serden iz Auto kluba Ragusa Racing, koji će tako obići svaki kutak rallyja.

S hrvatskog juga, iz najjužnije hrvatske županije, u timu tehničara s Popovićem i Pendom je i Anatol Tomašević iz Auto kluba Racing Team Ploče.

image

Niko Pulić na tehničkom pregledu uoči nastupa na WRC-u

Željko Puhovski/Cropix

Od petka od nedjelje ukupno se vozi 20 brzinskih ispita. ukupne dužine 291,84 kilometara. Najveća zvijezda je Finac Kalle Rovanpera, trenutačno vodeći u poretku relijaša, a među 66 prijavljenih je ukupno osam hrvatskih posada.

Danas, prvog natjecateljskog dana, na programu je bilo ukupno osam brzinskih ispita, četiri koja su natjecatelji prolazili po dvaput. Jurilo se cestama po Samoborskom gorju, Žumberku i okolici Karlovca, zapadno i jugozapadno od Zagreba.

22. travanj 2024 11:55