StoryEditorOCM
AutomobilizamDRŽAVNO NA BRDSKIM STAZAMA

Pali motore, pravac Biokovo: Župa dubrovačka ove sezone brani naslov, a Dubrovnik Racing napada, plus kreću još četiri kluba s juga

Piše Tonči Vlašić
12. travnja 2023. - 15:27

Sve je spremno za prvu brdsku utrku sezone, 2. Nagradu Biokova. Prošle godine se jurilo iznad Makarske nakon to zna koliko godina. Tamo su se, večer prije, dijelile nagrade za najbolje u protekloj brdskoj sezoni. Ne zaboravlja se kako je Đivo Franić (Dubrovnik Racing) preuzeo Zlatnu kacigu, ušao u društvo najboljih.

Na kraju, nakon devet stanica, te kilometara i kilometara, sezona je zaključena utrkom od Mosta prema Osojniku. Župa dubrovačka je podigla pokal prvaka. Projurila ciljem sezone ispred Fly with Kolman, dok je treći bio branitelj naslova, Dubrovnik Racing. Župa dubrovačka je već na Biokovu pokazala kako će voditi glavnu riječ, uzela maksimalnih 60 bodova i na iduća dva uspona, u Kotoru te u Skradinu nakon čega nije dozvolila konkurenciji da se približi.

Plus, imala je dva pojedinačna prvaka. Nihad Seferagić je bio najbolji u Grupi 2, a Matija Jurišić u Grupi 3. Još dva pojedinačna naslova su došla na jug prošle sezone. Uzeli su ih članovi Dubrovnik Racinga: Laszlo Szasz je bio prvak u kategoriji II, a Saša Radola u Grupi 5.

image

Pojedinačni prvaci, članovi Župe dubrovačke - Matija Jurišić i Nihad Seferagić

image

Saša Radola (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/
image

Auto klub Dubrovnik Racing

Tonči Vlašić/

Dubrovnik Racing je na svojoj stranici sad objavio kako je dogovorio prelazak u svoje redove prvaka Grupe 4 Marina Poropata, koji je lani vozio za Fly with Kolman. On će ove sezone u lov na bodove za trofejima najbogatiji hrvatski klub. Očekuje se i nastup legendarnog Ozrena Grande, prijavljen je branitelj naslova Radola, zatim Maro Franić, Stijepo Manenica, te neumorni Mato Milković.

Župa dubrovačka? Ante Alduk je novo ime u redovima prvaka. Naravno, aktualni prvaci su i dalje u redovima prvaka, Seferagić i Jurišić. Potonji će, kako ističe, posvetiti prije svega Europskom prvenstvu. Nije među prijavljenima za Biokovo. ali tu su Deni Kmetović, bez kojeg ne može. Zatim Stipe Bekavac, Antonio Hernaut, Marijo Barović i Nikša Maslić.

Auto klub Konavle? Niko Pulić vozi dalje. Uz njega, kao i prošle sezone, Božo Jovanović Bartulović i Ivan Pulić. Sad su tu i Marko Deak, te Goran Deak. Dakle, lani trojica, sad jači – petorica.

image

Niko Pulić (Konavle)

Tonči Vlašić/

Naša županija je bogatija za novi klub, Metković Racing, čije će boje braniti na Biokovu Toni Bebić. Ragusa Racing je za start nove sezone na brdu prijavila: Nikola Vatović, Pero Bede, Andrea Čutić i Miho Jozović. Racing team Ploče? Kreću Tihomir Pažin, Luka Barbir i Dino Dominiković. Pelješac Racing? Duje Prižmić, Josip Prižmić i Anto Prnić.

Kao i prošle sezone devet je stanica. Jedna je promjena. U kalendaru PH nije utrka u Cazinu već će se voziti u Gorskom kotaru, Nagrada Ogulina.

Vremenska prognoza u Makarskoj za vikend? Kiša. U subotu, 15. travnja, su treninzi, a lov za bodove je u nedjelju, 16. travnja.

25. travanj 2024 02:42