StoryEditorOCM
Automobilizam25. ZVJEZDICA

Novo slavlje na autodromu Grobnik za Dubrovnik Racing, obranio je naslov na krugu, i naslov prvaka za najbolji tim stiže u Dubrovnik, a kruna je i dalje na glavi Mara Franića!

Piše Tonči Vlašić
30. listopada 2022. - 18:53

Dubrovnik Racing je zauzeo nakon svečanog proglašenja pobjedničko postolje na Grobniku, netko je potom povikao: ‘Prvaci smo!‘ Tad su svi podignuli ruke u zrak. Na taj način je počelo slavlje Dubrovnik Racinga, a zaključena još jedna sezona prvenstva Hrvatske na kružnim stazama. Najtrofejniji hrvatski klub je još jednom najbolji na krugu. 

Mirko Pendo je prvak u Diviziji 1, a to isto je uspio i Maro Franić u Diviziji 3.

- Moj četvrti uzasopni naslov na krugu, a peti ukupno. Plus imam jedan naslov na brdu, dakle, ukupno šest pojedinačnh naslova - istaknuo je Maro Franić, koji je bio drugi u zadnjem krugu sezone, u utrci u kojoj je Milan Brozinić u bojama Dubrovnik Racinga uzeo pobjedu. Treća je na zadnjem krugu u Diviziji 3 bila Stefani Mogorović iz Istra Racing Teama Pazin, koja je slavila u konkurenciji vozačica. 

I dok je u Diviziji 3 uzeo dva od tri mjesta na postolju, i to prva dva, u Diviziji 6 potpuni trijumf dubrovačkog kluba: Žarko Knego prvi, Frano Dubreta drugi, a Nikola Radnjić treći. 

image

Maro Franić čestita Milanu Broziniću na pobjedi u zadnjoj utrci sezone na Grobniku, a on njemu na naslovu državnog prvaka, treća je na zadnjoj utrci bila Stefani Mogorović, najbolja u konkurenciji vozačica

Tonči Vlašić/
image

Divizija 6 Dubrovnik Racingu - Frao Dubreta drugi, Žarko Knego pobjednik, a Nikola Radnjić treći

Tonči Vlašić/

Dubrovnik Racing je uvjerljivi pobjednik zadnje utrke sezone (ali i čitavfe sezone). Osvojio je ui nedjelju na Grobniku 104 boda (Đivo Franić i Žarko Knego po 28 bodova, Milan Brozinić 25, a Mirko Pendo 23 boda), 54 više od drugoplasiranog DS Racing Pazina, a 67 bodova više od trećeg Slavonija i Baranja Racing Teama za kojim je Ragusa racing zaostala samo dva boda, te zauzela četvrto mjesto (Luka Blažević je pobijedio u utrci Divizije 1 i osvojio 25 bodova, a Ivan Sentić je bio šesti u Diviziji 3 i zaradio 10 bodova). Župa dubrovačka je samo s jednim vozačem sedma (Ivan Petrušić treći u Diviziji 1, 16 bodova).

U konkurenciji timova pobjeda u zadnjem krugu sezone također je otišla u Dubrovnik. Najbolji je Euromarine DAS Racing Team za kojeg voze članovi Dubrovnik Racinga, Đivo i Maro Franić, Mirko Pendo, Žarko Knego i Nikola Radnjić.

- Dvanaesti put smo najbolji na krugu, plus imamo 13 naslova klupskog prvaka na brdu. Dakle, ovo je naša 25. kruna klupskog prvaka Hrvatske - naglasio je Nikša Stahor u ime Dubrovnik Racinga.

image

Nikša Stahor je u ime Dubrovnik Racinga preuzeo pokal za pobjedu u konkurenciji klubova na zadnjoj utrci sezone

Tonči Vlašić/
14. travanj 2024 20:34