StoryEditorOCM
Automobilizam23. NAGRADA RAGUSA RACINGA U AUTOSLALOMU

Nenad Demarija na asfaltu poput Ivice Kostelića na snijegu, i supruga Iva uspješno juri, te sve pamti: Ovo mu je peta ‘generalka‘!

Piše Tonči Vlašić
26. listopada 2024. - 22:50

Nenad Demarija je osvojio 23. Nagradu Ragusa Racinga, i kad je to uspio – osigurao je uoči zadnjeg ispita sezone, koji se vozi na istoj stazi, 24 sata poslije, u nedjelju, 27. listopada, naslov ukupnog prvaka Hrvatske u autoslalomu. 

I da sreća bude veća – doprinio je da njegov Auto klub Pula Rovinj osvoji Nagradu na stazi Mirinovo, ispit uz Rijeku dubrovačku, a to je opet bilo dovoljno da njegov klub ‘kolo prije kraja’ osigura i naslov klupskog prvaka! 

Hrvatski jug je za Nenada Demariju sretan, Nagrada Ragusa Racinga je njegova utrka. Samo jedne godine nije došao, te je propustio dvije Nagrade, a ovo je danas bila dvadeset i treća. Dakle, 21. put je vozio autoslalom koji potpisuje mlađi dubrovački auto klub, Ragusa Racing. Dolazio je i kad se vozilo u Dubrovačkom primorju, u Banićima, i kad je Nagrada bila u Gospinom polju.

- Treći put sam osvojio ‘generalku’ u autoslalomu. Imam još jedan naslov ukupnog pobjednika u kronometar vožnjama, te jedan u Ocjensko spretnosnim vožnjama – ističe Nenad nakon što se konzultirao sa suprugom. 

- Ja sam kompjuter, čuvam sve podatke – smije se Iva Demarija s kojom Nenad dijeli i automobil. Ona je bila šesta u ukupnom poretku, druga u klasi 4, iza supruga. Naravno, najbrža vozačica Nagrade. 

- Nenad ima pet naslova prvaka u ‘generalci’ računajući sve discipline, a što se tiče naslova u klasi samo u autoslalomu, tu je brojka dosta veća – ističe Iva.

image

Iva i Nenad Demarija na Nagradi Ragusa Racinga, između njih Nikša Blažević 
 

Tonči Vlašić/

Nenad dodaje kako je već dobio Dijamantni volan, a to je dobio za devet naslova prvaka. Nakon toga je osvojio još dva, te sad ima jedanaest trijumfa u klasi. 

Uglavnom, nema tko ne zna njihov Autobianchi A112-1.4, a isto tako nema tko ne zna i za Zastavu 750 1.2 moto u kojoj je Deni Kmetović iz Župe dubrovačke sad na 23. Nagradi Ragusa Racinga pobijedio u klasi 7, te bio drugi u ‘generalci’. Treći ukupno bio je Marin Leš u Citroenu AX 1.6 GTi, koji s Demarijama brani boje Auto kluba Pula Rovinj. Goran Sruk iz Auto kluba Dubrava je bio ukupno četvrti, najbolji u klasi 6, te je i on obavio posao prije zadnjeg ispita. Prvak je u klasi. Odbio je tako napad Mateja Radovanovića iz Auto kluba Delta, koji je bio peti u ukupnom poretku ove subote na stazi Mirinovo.

image

Deni Kmetović

Tonči Vlašić/

- Startalo je na 23. Nagradi Ragusa Racinga ukupno 78 vozača od 95 prijavljenih. Sve je na stazi proteklo u redu – istaknuo je Dragan Serden iz Auto kluba Ragusa Racinga, domaćina utrke, koji je zadovoljan i rezultatom svojih vozača. 

- Pula Rovinj je klupski prva, Auto klub Trogir drugi, a mi smo treći klub naše 23. Nagrade – rekao je Serden. 

U nedjelju, 27. listopada, vozi se 24. Nagrada Ragusa Racinga. Opet će biti tri vožnje. Dvije najbolje će se uzeti u obzir. Prva starta u 11.30 sati.

27. listopad 2024 00:12