StoryEditorOCM
AutomobilizamNAGRADA RAGUSA RACINGA

Mirinovo je, Mirinovo, i točka - vraća se slalom u svoj dom, nema tko ne dolazi, a Dragan Serden kaže: ‘Bojim se da će mi vazda ostati žal što nismo 2009. godine...‘

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2022. - 10:00

Neki dan se jurilo gore, iznad mosta, prema Osojniku, zaključila se domaća sezona na brdskim stazama, a sad će ispod mosta, uz more. Vraća se Nagrada Ragusa Racinga u svoj dom, na Mirinovo. Prošle godine se skrasila u Gospinom polju, ali Mirinovo je, Mirinovo, i točka - reći će Dragan Serden, danas predsjednik Odbora za autosport Hrvatskog auto i karting saveza. 

Njegov Auto klub Ragusa racing je domaćin Nagrade, opet dvije, redni brojevi su ove godine uz ime Nagrada Ragusa racinga - 19. i 20. 

Serden je sa svojom ekipom prvu Nagradu uz Rijeku dubrovačku organizirao 2006. godine, od 2013. do 2017. se ona održavala u Banićima, u Dubrovačkom primorju jer se na Mirinovo nije moglo. Vratila se na svoje mjesto 2018. godine. Sjećamo se, Mario Barović prvi put državni prvak u autoslalomu, a tim uspjehom se član Župe dubrovačke mogao pohvaliti kako je naslov državnog prvaka osvojio u tri različite discipline. Do tad je već imao naslove prvaka na kružnim stazama i u kronometar vožnjama. Potom povratak Nagrade u Baniće, pa korona, pa prošle godine već spomenuto natjecanje u Gospinom polju...

Domaćin više od rezultata pamti kako je 2009. godine nastupilo 99 vozača.

- To se ne zaboravlja. Bilo je to najbrojnije auto natjecanje u povijesti naše Županije, tad se zvala Nagrada Euroherca. Bojim se da će mi vazda ostati žal što nismo imali još jednog, stotog vozača – reći će Serden prije nego će odgovoriti na pitanje koliko će vozača nastupiti ovaj vikend.

image

Nagrada Ragusa racinga na stazi Mirinovo 2018. godine

Tonči Vlašić/
image

Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove HAKS-a

Tonči Vlašić/

- Nije rekord, ali smo premašili sva očekivanja. Očekivali smo 50-ak vozača. Imamo više od 80-ak prijava. Točnije, 86. Moguće je, ukoliko svi nastupe, da ovogodišnje natjecanje bude drugo najbrojnije u povijesti naše Nagrade, i to 13 godina od rekorda. Ha, tko kaže da 13 nije sretan broj – razvukao je osmijeh Serden najavljujući dva dubrovačka autoslaloma.

Prvi je u subotu, 22. listopada, a to je peti od ukupno sedam ‘stanica‘ ovogodišnje sezone, a dan poslije je drugi, koji je šesti, pretposljednji autoslalom sezone. 

Nakon prethodnih stanica sezone (Prelog, Jajce, te dva Zagreba), a uoči zadnje tri dosta je još nepoznanica. Gotovo je sve otvoreno. Dario Merlić iz Zanatlije Zagreb vodi u ukupnom poretku, ali još predaju nisu potpisali prije svega Matej Radovanović (INA Delta Zagreb) i Nenad Demarija (Pula Rovinj), samo u dvije od sedam klasa se može reći kako je za druge već kasno, i dalje je zanimljivo tko će biti prvakinja Hrvatske, tko klupski prvak...

Hoće li na Mirinovu pasti odluka o prvacima, ili će se nešto ostaviti za zadnji autoslalom sezone u Vrbovcu?

image

Nagrada Ragusa racinga na stazi Mirinovo 2018. godine

Tonči Vlašić/

Oba natjecateljska dana od 8 do 10.30 sati je verifikacija i tehnički pregled vozila, potom treninzi do podne. Utrka koja se sastoji od tri vožnje u subotu i nedjelju održavat će se od 12.30 do 17.30 sati. Proglašenje oba dana je oko 18 sati na taraci Caffe bara Time u Staroj Mokošici.

OBAVIJEST GRAĐANIMA

U subotu i nedjelju, 22. i 23. listopada, od 8 do 18 sati za cjelokupan promet bit će zatvorena dionica ceste između Thermotherapije u Staroj Mokošici do raskrižja sa magistralom u Lozici radi održavanja 19. odnosno 20. Nagrade ragusa racinga, automobilističkog natjecanja iz kalendara Prvenstva Hrvatske.

Promet će se odvijati obilazno pravcem Mokošica –Komolac - Sustjepan – Most Dr. Franja Tuđmana.

Svim stanovnicima Lozice, kao i naselja Gradićevo, bit će u suradnji sa službenim osobljem omogućen dolazak do parkinga pred njihove kuće - stoji u obavijesti organizatora dva autoslaloma sezone, Auto kluba Ragusa racinga. 

- Presretni smo što se opet vraćamo na Mirinovo, stazu koja je uvijek privlačila pažnju najboljih autoslalomaša Hrvatske - naglasio je Serden. 

06. svibanj 2024 08:00