StoryEditorOCM

Luka Blažević i Nikola Vatović 1090 kilometara daleko od Dubrovnika: ‘Veterani su ostali doma. Mi najmlađi smo krenuli na put!‘

Piše Tonči Vlašić
17. kolovoza 2023. - 19:15
Luka Blažević na posljednjoj utrci sezone Prvenstva Hrvatske na kružnim stazama na Grobniku 2022.Tonči Vlašić/

Ukrcali smo u Zagrebu aute na šleper. Savez je i ovaj put u suradnji s Neva logistikom organizirao besplatan prijevoz auta u Slovačku, do staze – javio se Luka Blažević. On i Nikola Vatović će ovog vikenda braniti boje Ragusa Racinga na petoj i šestoj kružnoj utrci sezone, koja se održava na Automotodromu Slovakia Ring, okrug Dunajska Streda, 30-ak kilometara udaljen od zračne luke Bratislava.

- Veterani su ostali doma. Mi najmlađi smo krenuli na put – kaže Luka, koji je 2000. godište. Vatović je još mlađi. Rođen je 2002. godine. Nije samo najmlađi član Ragusa racing. Već ukupno prvenstva Hrvatske.

- Ide s nama moj brat Teo – kaže Luka. On će pomagati Nikoli i njemu.

Luka je vodeći u Diviziji 1. Ima dva boda više od Lovra Badurine, člana Rijeke. Treći u ukupnom poretku je Sandro Babić iz Komarne, član Saint Christopher Racing Teama, koji zaostaje 28 odnosno 26 bodova za vodećim dvojcem.

- Sad svaka trka odlučuje. Svaka je važna. Trebalo bi biti ukupno deset utrka ove sezone. Četiri su bile na Grobniku, sad nas čekaju dvije u Slovačkoj, zatim bi trebale biti dvije u Mađarskoj, te još dvije na Grobniku. Na Slovakiaringu sam prvi put nastupio prošle sezone...

Pobijedio je u obje utrke. U prvoj je ciljem projurio ispred veterana Mirka Penda, člana Dubrovnik Racinga, koji je na kraju sezone slavio naslov prvaka, te na taj način zaključio svoju karijeru. U drugoj je drugi bio Babić.

image

Luka Blažević (Ragusa Racing)

Tonči Vlašić/

- Badurina i ja smo se izdvojili nakon prve četiri utrke ove sezone. Auti su nam tu neđe, u par konja. On ima malo bolji motor – naglašava Luka. Obojica su za volanom Peugeota 106.

- Ja sam treću godinu u Peugeotu 106. Svugdje u njemu – kaže Luka, koji je prošle sezone bio doprvak Divizije 1. Badurina je pak lani slavio naslov prvaka u Diviziji 2. Do zadnjeg kruga se za njega tukao s Đivom Franićem (Dubrovnik Racing).

- Stižu u Slovačku i Badurina, i Babić... Bit će zanimljivo. Inače, 1090 kilometara ima od Dubrovnika do staze – izbacio je podataka Luka, koji je prošle sezone bio juniorski prvak Hrvatske u Diviziji 1, dok se Vatović u konkurencii juniora okitio naslovom u Diviziji 2.

image

Nikola Vatović (Ragusa Racing)

Tonči Vlašić/
04. svibanj 2024 23:57