StoryEditorOCM
AutomobilizamVOZIO SE KRUG |

LJUT JE MARO FRANIĆ, KAZNILI GA PROLASKOM KROZ PIT STOP, TE JE PREKINUT NJEGOV NIZ POBJEDA ‘Želio sam sve završiti na Slovakia Ringu, a sad moram...‘

Piše Tonči Vlašić
21. kolovoza 2021. - 18:02

Luka Fabijančić, koji vozi za Dubrovnik Racing, imao je problem s autom, zbog njega se ponavljao start, a na kraju je ponovljeni start koštao pobjede Mara Franića.

- Meni je glavni sudac na stazi rekao, ti imaš prvu startnu poziciju, leteći je start, voziš krug na čelu 80 na sat, i kad on završi, krećeš. Sad govore kako nisam smio ubrzavati dok se ne izgasi crveno svjetlo iako sam odvozio krug. Ljut sam, dobio sam kaznu, a po meni nisam trebao – javio se Maro Franić nakon subotnje trke na Slovakia Ringu, inače sedme od ukupno deset utrka ove sezone koje se boduju za prvenstvo Hrvatske na krugu.

Morao je Maro proći kroz pit stop, a tuda se vozi polako, i tu je izgubio dosta, dosta. Iskoristila je to konkurencija, stekla prednost. Iskusni Dubrovčanin, 46-godišnji vozač Dubrovnik Racinga, na kraju je zauzeo (tek) četvrto mjesto.

- Ljut sam, ne možeš ništa promijenit. Sudac kaže kako je rekao da mogu ubrzat tek kad se ugasi crveno svjetlo, tj. upali zeleno...

Prekinut je tako niz Mara Franića. Nije uspio ostvariti i trinaestu pobjedu u nizu u grupi, međutim, i dalje je velika njegova prednost u odnosu na konkurenciju. Smiješi mu se i dalje novi naslov prvaka u grupi 3, ali silno je želio, kao i prošle sezone, do naslova doći pobjedama u svim utrkama.

- Najslabiji se rezultat briše, a ja sam želio dobiti obje utrke na Slovakia Ringu, te bih tako već ovdje obranio naslov prvaka. Sad će trebat ići i u Brno na zadnje dvije trke sezone. Ali, amo prvo odradit ovdje posao do kraja. 'Ubio' sam ih sve na treningu, idem im pokazat u nedjelju kako sam najbolji – poželio je Maro Franić.

Prošle godine, u ovo isto vrijeme, na istoj stazi – Slovakia Ringu, kad je bio najbolji u obje utrke, isticao je – nikad nisam u svojih 'sto godina' u automobilizmu nanizao četiri pobjede za redom. Taj njegov niz, koji je 2020. počeo na Grobniku, nastavio se i u zadnje dvije utrke 'krnje' sezone, koja je zaključena na Hungaroringu, a nastavio se i u (n)ovoj sezoni. Opet dvostruko slavlje na Hungaroringu gdje je su ove sezone održane prve dvije utrke sezone, pa nakon toga četiri slavlja u nizu na Grobniku, te je njegov rekord narastao do dvanaest pobjeda za redom! Eto, prvi poraz nakon gotovo dvije godine. Maru Franiću trinaest nije bio sretan broj.

- Žao mi je što sam na ovakav način prekinuo niz, međutim, osvojit ću i ove sezone maksimalan broj bodova. Kažem, najslabiji rezultat se briše. To je ovaj danas. Tri su utrke do kraja sezone. Sutrašnja ovdje na Slovakia Ringu, te posljednje dvije u Brnu. Cilj je dobiti sve tri – poručio je Maro Franić.

image
Nije se ponovilo 2021. godine - Maro Franić iz ruku Dragana Serdena prima pokal za pobjedu u grupi 3 na Slovakia Ringu 2020. godine
Tonči Vlašić

Dragan Serden iz Mokošice, predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza, uručivao je pokale nakon što su hrvatski vozači zaključili posao u subotu.

Na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja, kad je uručivao pokale za pobjedu u grupama, stajali su Sandro Babić, koji vozi za Saint Christopher Racing Team. Babić je bio najbolji u grupi 1. S obzirom na rezultate, čeinjenicu da se najslabiji plasman briše, sve je vozač iz Komarne bliže naslovu državnog prvaka.

Lovro Badurina (Rijeka) je pak slavio ove subote u grupi 2, Igor Tomljanović (Cobra Virovitica) u grupi 3, a Zoran Kotromanović (Dubrovnik Racing) u grupi 4.

image
Dragan Velašević (Ragusa Racing) na Slovakia Ringu 2020. godine
Tonči Vlašić

Šest vozača Ragusa Racinga se penjalo na pobjedničko postolje. Nikola Vatović je preuzeo pokal za prvo mjesto u klasi 3 grupe 1, Dragan Velašević za prvo mjesto u klasi 5 grupe 2, Nikša Blažević za prvo mjesto u klasi 4 grupe 2, Ivan Sentić pokal za drugo mjesto u klasi 12 grupe 4, Luka Blažević za drugo mjesto u klasi 2 grupe 1, te Pero Bede za treće mjesto u klasi 6 grupe 2.

Pokale su dobila i trojica vozača Dubrovnik Racinga – Zoran Kotromanović osim za pobjedu u grup 4, i pokal za prvo mjesto u klasi 12 svoje grupe. Milan Tatalović za drugo mjesto u klasi 4 grupe 2, te Žarko Knego za prvo mjesto u TCR-u.

26. travanj 2024 18:38