StoryEditorOCM
AutomobilizamPOVIJESNI AUTOSLALOM U PLOČAMA

Letio je legendarni Fićo na stazi Karamatići: Barović u trećoj bez greške do ukupne pobjede, na postolju i Kmetović!

Piše Tonči Vlašić
2. lipnja 2023. - 18:12

Župljanin Mario Barović je pobjednik drugog autoslaloma sezone. Prvak discipline iz 2018. godine, vozač koji se može pohvaliti kako je naslov državnog prvaka osvajao u još tri discipline (krug, kronometar i brdo, bio je i vozač godine), slavio je na stazi Karamatići, i to je pobjedu odnio sa 134 tisućinke bržim vremenom od Puležana Nenada Damarije, člana Pule Rovinj.

- Bilo je više nego zanimljivo. Inače, ovo je prvi put kako je Auto moto klub Racing Team Ploče bio organizator natjecanja državnog prvenstva. I taj svoj zadatak je odradio odlično. Autoslalom u Mokošici, sad u Pločama. Vjerujem kako će se opet udomaćiti u najjužnijoj hrvatskoj županiji. Grad Ploče je prvi put u povijesti u kalendaru državnog prvenstva – istaknuo je Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza.

image

Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove HAKS-a

Tonči Vlašić/

Članovi Župe dubrovačke su u Pločama vodili glavnu riječ, i to dvojac koji nastupa u istom autu, Z 750 1.2 moto, legendarnom Fiću. Naime, u prvoj vožnji je s njim Deni Kmetović bio najbrži, a Barović drugi, dok je treći u svom  Autobianchiju A112 1.4,bio Demarija, koji je najbrže odradio drugu vožnju. Uoči treće vožnje Demarija je bio vodeći, drugi aktualni prvak, Zagrepčanin Dario Merlić iz Zanatlije, a treći Barović, koji je na kraju zahvaljujući najboljoj vožnji dan odnio na kraju pobjedu.

U svom izvješću za stranicu Saveza Miroslav Krpan je napisao na koji način je Barović bio najbolji u trećoj vožnji, a što mu je donijelo ukupnu pobjedu u Pločama: Čistom vožnjom bez grešaka na čunjevima i slalom vratima, s vremenom ispod minute, 59,037 sekundi, uz prosjek 85,979 km/sat!

image

Iva i Nenad Demarija (Pula Rovinj)

Tonči Vlašić/
image

Dario Merlić (Zanatlija)

Tonči Vlašić/

Nakon treće vožnje u obzir su se uzimale dvije najbolje. Demaria, koji je slavio na prvom autoslalomu sezone održanom u Prelogu, sad je morao čestitati Baroviću. Župi dubrovačkoj je pripalo i treće mjesto (Deni Kmetović), dok je aktualni prvak četvrti (Dario Merlić). Pobjedu u konkurenciji vozačica odnijela je Iva Damarija, članica Pula-Rovinj, ispred Andreje Ćutić iz Ragusa Racinga u Peugeotu 106 Rallye 1.3 i Dore Marinović iz Zadra. Matej Radovanović iz Delta Zagreb je najbolji junior, drugi je bio Zvonimira Stazića iz Solina, a treći član domaćina autoslaloma, Luka Barbir.

SEMAFOR

Pobjednici po klasama: serija do 1.280 ccm Filip Agić (AMK Zanatlija, Fiat Seicento 1.1), serija do 1.799 ccm Anto Prnić (AK Pelješac Racing, Suzuki Swift 1.3 Gti), serija više od 1.800 ccm Ivan Dropučić (AKK Fly with Kolman Zagreb, Renault Clio RS 2.0), sport do 1.400 ccm Nenad Damarija, sport do 1.600 ccm Marin Leš (AK Pula-Rovinj, Citroen AX 1.6), sport više od 1.600 ccm Matej Radovanović, klasa E1 moto Marijo Barović.

Nakon dva autoslaloma Nenad Damarija je vodeći s 35 bodova... Ukupno je sedam autoslaloma sezone. Idući je 11. lipnja u Zagrebu kad se održava 15. Nagradu Dubrave.

Klupski najbolja Pula Rovinj, drugi Fly with Kolman je osvojio isti broj bodova, a treća je bila zagrebačka Zanatlija.

24. travanj 2024 16:05