StoryEditorOCM
AutomobilizamNIKO PULIĆ U AKCIJI

Leteći Konavljanin juri po Toscani, a uoči dubrovačkog brda: ‘Dosta sam ti rekao. I previše. Bit će iznenađenje!‘

Piše Tonči Vlašić
4. listopada 2022. - 12:31

Pulići na gase motore, napisali smo nakon Buzeta, nakon predzadnje brdske utrke sezone, a uoči zadnje, dubrovačkog brda, jer su obojica, i Niko, i njegov sin Ivan, u igri za naslov prvaka Hrvatske, Niko u Grupi 5, a Ivan u Grupi 2.

- Nije situacija dobra, ne ovisi samo o nama, ali sve je moguće, sve je moguće. Dubrovačko brdo odlučuje – govori Niko Pulić. Čuje se oko njega brujanje motora, treniraš?

- Evo me u Italiji, kraj Firence, na stazi Mugello. Tu se vozi GP, tu je Formula 1. Tu je moj Ivan napravio svoj prvi veliki rezultat u Clio Cupu.

Što će Niko na tom poznatom motodromu, nije u Dubrovniku kružna, već brdska utrka?

- Imam neke testove. Radim, radim. Zvali su me. U četvrtak sam doma, zatim ćemo se posvetiti samo brdskoj utrci.

Najavio Niko oproštaj, kako je ova njegova 40. sezona posljednja u karijeri, a sad testira auta, počinje li to svojih drugih 40 godina na stazi?

- Ne, ne, neću se više utrkivati, ali ne odlazim iz automobilizma. Ostajem u drugim ulogama. Auto klub Konavle je moj najvažniji zadatak. Iduće godine će biti iznenađenja. Bit će iznenađenja, bit će! Dat ćemo papra konkurenciji.

Dakle, pojačat će se klub, zar ne? Tko će voziti?

- Polako, polako. Neki će već doći sad na dubrovačko brdo, neće bit u konkurenciji, ali će doći, a iduće godine krećemo. Dosta sam rekao. I previše. Bit će iznenađenje – istaknuo je ‘Leteći Konavljanin‘, poslao slike s poprišta Velike nagrade Toscane, dvije iz ‘boksa‘ (da se vidi što testira).

image

Ove automobile testira Niko Pulić ovog utorka u Italiji

image

Ove automobile testira Niko Pulić ovog utorka u Italiji

- Sad sam ja na redu vozit po stazi. Vidimo se na dubrovačkom brdu. Ivanu su šanse za naslov 50:50, treba pobijediti, a da Saša Radola, koji je vodeći, ne bude drugi. Moji izgledi su 30:70. Vodeći Nihad Seferagić bi trebao stati, ostat bez plasmana, a da ja pobijedim. Već sam rekao, sve je moguće, sve se rješava na dubrovačkom brdu.

Velika nagrada Dubrovnika - Memorijal ‘Željko Đuratović‘, posljednja brdska utrka sezone je ovog vikenda, 8. i 9. listopada na stazi od Mosta dr. Franja Tuđmana prema Osojniku.

26. travanj 2024 13:31