StoryEditorOCM
AutomobilizamPRIZNANJE JURAJU POPOVIĆU

Jedan je Renko, a taj jedan stiže na sve strane. I tako, Renko amo, Renko tamo. Što ćeš kad zna, i kad boljeg nema!

Piše Tonči Vlašić
4. ožujka 2023. - 13:55

Gdje je Juraj Popović Renko? Eno ga u ‘boksu’. Tko će bit na startu utrke? Renko. Tko će na cilj? Renko.

Jedan je Renko, a taj jedan stiže na sve strane. Godinama je bio za volanom, a nakon toga tamo, amo i onamo, gdje god treba. Juraj Renko Popović je non stop uz svoj Auto klub Dubrovnik Racing. Nakon što je spremio kombinezon i kacigu u ormar, prestao se utrkivati na stazi, nije stao. Ništa manje kilometara nije prošao i nakon toga. Godinama je bio jedan od najbližih suradnika pokojnog Dubravka Čikora, kojeg je naslijedio na čelu najuspješnijeg hrvatskog kluba kad je legenda zauvijek zaklopila svoje oči.

image

Juraj Popović - Skradin, Biokovo, Luka Gruž

Tonči Vlašić/

Tko vodi natjecanje na ocjensko spretnosnim vožnjama? Renko. Tko je bio tehnički delegat prije dvije godine u garaži Mercedesa na Formuli 1, a prošle godine u garaži Hass F1 Teama? Renko. Tko je bio delegat na WCR-u, Svjetskom prvenstvu u reliju, i to ne jednom? Renko. Tko je kapo organizacije brdskih utrka koje vodi njegov Dubrovnik Racing? Renko.

Kad je prije dvije godine bio prvi put supervisor na Formuli 1, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner je istaknuo: Više od ovog ne može!

I tako, Renko amo, Renko tamo. Što ćeš kad zna, a zna to dobro Odbor za auto sportove Hrvatskog auto i karting saveza, te nije imao dilemu kad je trebao odlučiti kome će na redovnoj Skupštini HAKS-a dodijeliti za proteklu godinu Priznanje za najzaslužnijeg suca tehničara u auto sportovima!

18. travanj 2024 23:40