StoryEditorOCM
AutomobilizamMEĐUNARODNA BRDSKA UTRKA

Ivan Pulić kod kuće lovi naslov državnog prvaka u svojoj povratničkoj sezoni, a u očevoj oproštajnoj: ‘Bilo je i vrijeme, hahaha... I ja sam više star, a ne on‘

Piše Tonči Vlašić
9. listopada 2022. - 08:23

Obožavam vozit doma. I prošle godine sam vozio na ovoj stazi, osjećaj je prekrasan, te se nadam pobjedi – Ivan Pulić je u subotu sa svojima slagao, te složio motor. Izabrao gume.  

Hoće li pobjeda na dubrovačkom brdu bit dovoljna za naslov državnog prvaka u grupi 5?

- Nažalost, teško. Saša Radola čak ne mora do postolja u nedjelju, njemu i to igra za ukupnu pobjedu, čak i peto mjesto ukoliko pobijedim, ali volio bih pobijediti ovdje. Kad bi pobijedio doma, to bi bilo k‘o da sam osvojio naslov.

Prošle godine, na treninzima, prvi u grupi i treći generalno.

- Da, a onda je pala kiša u nedjelju, a ja nisam dobar po kiši, točnije, nisam imao uvjete za vozit po kiši, te sam bio drugi u klasi i grupi, a četvrti generalno.

image

Ivan Pulić - priprema za dubrovačko brdo

Tonči Vlašić/

Drugi put se Nagrada Dubrovnika vozi na ovom novom putu od Mosta dr. Franja Tuđmana prema Osojniku, ali ovo je 22. Nagrada. Kad si imao debi?

- Prva moja utrka je bila 2009. godine u Konavlima, sa Škodom Fabiom. Iskreno, nisam tad znao ni upaliti auto. Učio sam se. Nakon toga je Dubo (Dubravko Čikor) sve uspio vratiti u Dubrovnik, te se vozilo od Komolca prema Brgatu. Bilo je svakako ljepše voziti pred puno više publike. Ne bih sad o tome koja je staza bolja, je li ona u Konavlima, je li ona od Komolca do Brgata, ili ova, meni je svaka draga. Iskreno, volio bih da se opet jednog dana vozi u Konavlima. To je želja, pogotovo sad kad imamo klub, te da u sezoni imamo jednu utrku u Gradu, a drugu u Konavlima.

Što pamti Ivan na asfaltu od Komolca do Brgata?

- U mojoj karijeri je bila jedna pauza, pa nisam izlazio na sve trke već bi vozio samo dubrovačko brdo. Kad ne voziš cijelu sezonu, tad se ne može puno očekivati. Ali, kako volim voziti doma, pred svojima, tako sam uvijek pokušavao te uspijevao biti među najboljima.

image

Ivan Pulić na 28. Nagradi Stubičkih Toplica ove godine

Tonči Vlašić/

Ove sezone je vozio sedam od osam utrka. Najslabiji plasman se odbacuje u sezoni, tako da će imati s dubrovačkim brdom maksimalnih osam utrka koje se uzimaju u obzir.

- Prezadovoljan sam s obzirom kako je ovo moja povratnička sezona nakon što 5,6 godina nisam vozio cijelu sezonu, a u igri sam za naslov državnog prvaka... Imao sam neke greške tijekom sezone, da ih nije bilo, sad bi situacija uoči zadnje trke bila povoljnija za mene. Ali, kažem, povratnička je sezona. Ako ne uspijem sad, vjerujem kako ću iduće godine.

Otac Niko zaključuje karijeru, te ti ostavlja ulogu prvog vozača Auto kluba Konavle.

- Bilo je i vrijeme, hahaha... I ja sam više star, a ne on. Vrijeme je da preuzmem palicu od njega. Naravno, on će to sve voditi. Iskustva ima napretek. Možda nam nekad bude trebalo pomoći za doći do bodova, pa opet sjedne i odvozi koju trku. Ali, nema sumnje kako će on sve to slagati, kao što je slagao i svih ovih godina dok je vozio. Ali, bit će vremena za to. Amo sad zaključit ovu sezonu. Kažem, volio bih pobijediti doma, a nitko sretniji ako to bude na kraju dovoljno i za naslov državnog prvaka – istaknuo je Ivan.

Startna lista. Na njoj je 76 imena. Saša Radola starta 41., odmah poslije njega kreće Ivan. Dvije su vožnje. Prva je u 11.45 sati, 15 minuta nakon svečanog otvaranja. Druga kreće pola sata nakon što se zaključi prva. Tko je državni prvak grupe 5?

25. travanj 2024 00:10