StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE NA BRDU

Dubrovnik Racing najbolji na Trojici zahvaljujući istoj trojici koja su mu i u Skradinu osvojila svih 60 bodova

Piše Tonči Vlašić
2. lipnja 2024. - 23:03

Nova pobjeda Dubrovnik Racinga, nakon Skradina bio je najbolji i u Kotoru. Trke priko Krke je napustio s maksimalnih 60 bodova, 14 više od Župe dubrovačke, dok je treći Trogir zaostao 17, a Konavle na četvrtom mjestu imale 18 bodova zaostatka, a sad je na stazi Trojica, dugoj 4350 metara s visinskom razlikom od 280 metara i usponom od pet posto, opet je uzeo svih 60 bodova, 12 više od Župe dubrovačke, koja je tako opet bila druga, dok su treći i četvrti na drugoj utrci prvenstva Hrvatske na brdskim stazama bili Fly with Kolman i Trogir, koji su osvojili po 35 bodova...

Dakle, nakon dvije od ukupno devet utrka sezone: 1. Dubrovnik Racing 120 bodova, 2. Župa dubrovačka 94 boda, 3. Trogir 78 bodova...

Dubrovnik Racing je bio opet najbrojniji, nastupio je s jedanaest vozača, ali u obzir se uzimaju rezultati trojice najuspješnijih. I opet su za njega po 20 bodova, kao u Skradinu, osvojili Stijepo Manenica, Laszlo Szasz, te Saša Radola. Manenica je bio najbolji u klasi 2, Szasz u klasi 20, a Radola u 5A.

Župi dubrovačkoj su po 20 bodova donijeli Nihad Seferagić i Deni Kmetović, prvi je bio najbolji u klasi 3, a drugi u klasi 6A, dok je preostalih 8 bodova zaradio Nino Andrejević, koji je bio peti u klasi 2 u kojoj su prva četiri mjesta zauzeli vozači Dubrovnik Racinga (Manenica prvi, Frano Dubreta drugi, Tomas Toscany treći, a Nikola Radnjić četvrti).

Konkurent Seferagiću bio je Marino Poropat, ali vozač Dubrovnik Racinga nije ostvario plasman. U klasi 1 Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman) prvi, a Zlatko Dubreta (Dubrovnik Racing) drugi. U klasi 4A Boris Katić (Rijeka) prvi, Ivan Batalić (Splitski auto klub) drugi, a treći Matko Šapit (Makarska), u klasi 4B Ante Alduk (Trogir) prvi, drugi Florian Šalec (Zagorje), a treći Maro Franić (Dubrovnik Racing).

U klasi 5A iza pobjednika, Saše Radole, drugi je bio Kornel Nyeki (Pelješac Racing), a treći Andrej Bule (Makarska), u klasi 5B najbrži je bio Nino Jeličić (Skradin), drugi Milan Tatalović (Dubrovnik Racing), a treći Miho Jozović (Ragusa Racing). U klasi 6A iza pobjednika Denija Kmetovića drugi Marin Božičević (Konavle), a treći Marin Gavranović (Dubrovnik Racing), u klasi 6B pobijedio je Ivan Grozdanić (Rogoznica), Marko Trlin (Trogir) drugi...

image

Deni Kmetović (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/

Szasz ukupni pobjednik Nagrade Kotor Trojica - Memorijal ‘Tripo Bukilica‘, te najbrži u kategoriji II, a Dimitrijević u kategoriji I. U TOP 10 najbržih od članova klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije Zlatko Dubreta peti, Manenica sedmi, Frano Dubreta deveti, a deseti Toscany.

DAS Motrio Racing Team opet najbolji u konkurenciji klubova. 

Nakon druge utrke sezone Manenica je vodeći u kategoriji I, a Szasz u kategoriji II. Zatim, u Grupi 1 Jurica Majić (Ogulin) i Dejan Dimitrijević na vrhu s po 20 bodova, Manenica prvi u Grupi 2 s 40 bodova, Seferagić prvi u Grupi 3 s 40 bodova, Ante Alduk prvi u Grupi 4 s 40 bodova, Radola prvi u Grupi 5 s 40 bodova, Grozdanić prvi u Grupi 6 s 40 bodova, te Szasz prvi Grupi C/CN/C3/D/E s 40 bodova.

Treće brdo sezone je 27. Nagrada Radošić Malačka Sveti Dujam 2024., koja je od 14. do 16. lipnja, a potom ide od 28. do 30. lipnja 30. Nagrada Stubičkih Toplica.

22. lipanj 2024 14:56