StoryEditorOCM
Zabavaza nas, bizarno

Zapisano u zvijezdama: Igoru Štimcu astrolog bira početnu postavu važnih utakmica Indije

Piše SD
12. rujna 2023. - 09:43

Igor Štimac se u Indiji prometnuo u svojevrsnog heroja. Izabran je za izbornika tamošnje nogometne reprezentacije 2019. godine, a otada je nanizao dobre rezultate i Indija je  po prvi put u svojoj povijesti ušla u top 100 reprezentacija svijeta.

Ali, The Indian Express sada tvrdi da Štimac bira koji će igrači igrati pomoću - astrologije.

Indijski medij piše da je prije važne utakmice protiv Afganistana Štimac poslao poruku astrologu Bhupeshu Sharmi, a njih dvojicu je upoznao visoko rangirani zaposlenik Indijskog nogometnog saveza, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Bok dragi prijatelju, možeš provjeriti tablice za svakog igrača s popisa za 11. lipnja. Početak je u 20.30 sati", stoji navodno u poruci koju je Štimac poslao Sharmi.

Astrolog mu je već nakon nekoliko sati odgovorio, s komentarima za svakog igrača: "Dobar"; “Danas može biti dobar. Treba izbjegavati drskost”; “Ispodprosječan dan”; “Vrlo dobar dan za njega, ali bi mogao biti preagresivan”; “Ne preporučujem ga za taj dan”...

Sat vremena prije početka utakmice objavljeni su sastavi, i igrači prema kojima je Sharma imao primjedbe nisu bili u prvoj postavi.

Tadašnji glavni tajnik Indijskog nogometnog saveza Kushal Das priznao je da je Štimca upoznao sa Sharmom u svibnju 2022.

“Upoznao sam ga na sastanku. Sharma je radio za puno telekomunikacijskih kompanija i bollywoodskih zvijezda. Ono što su predstavili je da astrološka vremena i trenutna faza igrača mogu pomoći igračima da donesu ispravne odluke,” rekao je Das za The Indian Express.

Dodao je: “Tada sam se brinuo hoće li se Indija kvalificirati za Azijski kup, a brinuo se i Igor, dopustite mi da budem vrlo iskren. Nije to bila ugodna situacija. Za mene je najvažnije bilo da se Indija kvalificira. Rekao sam mu (Sharmi) da ću ga povezati s trenerom. Sharma se dopao Štimcu te su nastavili suradnju."

I Štimca su pitali zašto se koristio astrologom i slušao njegove savjete: “Bhupesh mi je preporučen i bio sam uvjeren od drugih da moram provjeriti njegove moguće učinke u sportu... Ništa više od toga."

03. svibanj 2024 02:17