StoryEditorOCM
ZabavaŠto je ovo u svijet došlo

Who the f*** is Peco?!

Piše Lorita Vierda
21. listopada 2022. - 10:36

Što se događa s ovim svijetom i zašto se Peco rastavio? I ono ključno pitanje koje ide na početku i na kraju svega – who the f*** is Peco?!

Evo ima pet dana ne prestaju naslovi o rastavi nekog pjevača, kojeg ja, da budem iskrena, znam iz reklame za mršavljenje. Taj je objavio cijeloj planeti da se razvodi od supruge jer se zaljubio. Kaže, nisam mogao biti nepošten, morao sam to odmah reći. Odmah? A to bi biloooo... s par godina zakašnjenja?

Jer znamo da se zaljubljivanje ne događa gledajući nečiju sliku izdaleka, već kontaktom, i to prilično bliskim. Znači, Peco ne laži i ne brukaj ženu i djecu koju ostavljaš. Niste se dogovorili, nego si ipak švrljao dovoljno dugo da si se odlučio da ti ‘stara’ žena više ne valja.

Svako pet minuta imamo novu vijest u vezi narečenog Peca, te majka plače, žena nariče, svi u šoku, a on u svemu tome spominje vjeru u Boga i divan razvod kakav će on i supruga organizirati da nitko ne pati.

Taj je nevoljnik za kojeg u našem susjedstvu imaju pravu riječ – avetinja, uvalio cijelu familiju u žrvanj medija, izložio je uskoro bivšu suprugu i maloljetnu djecu izrugivanju, ogovaranju, seciranju njihovih života, otvorio im vrata, i svoja nova, i obiteljska stara, da dođu, vide, popričaju, slikaju ih, jer oni su tako zadovoljni što se razvode...

Alo, čovječe, jesi li ti pri sebi? Tko se odlučuje na otvaranje svog najintimnijeg dijela života javnosti? Možda netko tko je gladan pažnje, a o razlozima će valjda psihijatri. A ne znam, možda mu ona reklama za mršavljenje nije donijela toliko pratitelja, lajkova i dosega koliko je mislio pa je odlučio ugledati se na Kardashianke i udrit’ đe najviše boli, a publici je to najdraži zalogaj.

I baš sad komentiramo po redakciji to maltretiranje čitatelja izjavama uže i šire obitelji čovjeka koji je ženu ostavio javno, putem društvenih mreža. Možda mu ona reklama za mršavljenje i jest donijela nešto dobro. Jer dok je bio debeo, nikakav i nesretan, ta ga je supruga voljela i podržavala, a sad čim je smršavio, našao je mlađu, slađu i bolju.

Zvuči smiješno, ali ima istine. Iako će sam on vjerojatno izjaviti kako je zapravo ‘otkrio novog sebe’. Hoće reć’, napala ga je kriza srednjih godina. I ne osuđujemo ništa, svima se svašta događa, a neki odnosi, stvari, ljudi, zaista imaju rok trajanja pa treba dalje. Samo, čovječe, trebaju li to znati ama baš svi u Hrvatskoj i šire?

Nemamo puno toga reći za kraj, a što nismo u onoj upitnoj rečenici na početku: gospodin se ne postaje, gospodin se rađa. Samo da se sad od stresa opet ne zdeblja...

03. svibanj 2024 12:52