StoryEditorOCM
ZabavaEmotivan oproštaj

Vokalistica Doris Kosović napustila Silente: ‘Pjeva se srcem, pa treba srce i slušati. Sada želim živjeti i za neke druge stvari...‘

Piše DV
22. travnja 2023. - 13:50

Doris Kosović nije više pjevačica dubrovačkog benda Silente. Na službenoj stranici banda objavljeno je kako se Kosović  odlučila posvetiti drugim životnim projektima.

Bend je objavio da i na kreću na ljetnu turneju, a obznanili su da će im se kao pjevačica pridružiti Lara Viktorija Ilić.

image

tibor silente

Napisali su sljedeće:

- Dragi naši pratitelji i prijatelji! Možda će vam ovo doći kao iznenađenje, a možda ste već nešto načuli jer to baš i nije nova vijest: naša sestra Doris odlučila se posvetiti drugim životnim projektima. Prenijet ćemo vam njene riječi, a naše su samo da je volimo, da smo ponosni na vrijeme koje je provela u bendu i da joj želimo uspjeh u svemu što bude radila.

Show ide dalje! Čeka nas nova Silente pjesma, ljetna turneja koja kreće 1. svibnja, a mlada glazbenica Lara Viktorija Ilić priključit će se bendu i nastaviti gdje je Doris stala.

Hvala svima na podršci i vidimo se na koncertima. Samo pravo!

U potpunosti prenosimo Dorisine riječi:

Dragi moji, prvo želim zahvaliti svima vama koji Silente gradite: članovima benda, LAA-u, našim producentima i suradnicima, Nikši Bratošu, Domagoju Perišiću i svima koju su pridonijeli da Silente postane ovo što je danas. Da ima dobru muziku koja ljudima znači. Dali ste mi mnogo i pomogli da iz svoje mladenačke ljubavi prema glazbi izgradim sebe kao glazbenicu. Mojoj obitelji i mojim ljudima koji me usmjeravaju, podržavaju i bezuvjetno vole. Svatko od nas treba svoj mali svijet gdje smo sigurni i sasvim svoji. Hvala vama koji činite moj. A najvažnije – slušateljima i pratiteljima Silentea – hvala vam iz dubine srca. Vi ste oduvijek bili moj razlog i poticaj. Ako vas nekad netko pita – to je ljubav!

image
Damir Krajac/Cropix

Ipak, znam da će neki od vas ovo doživjeti tužnim. Molim vas, nemojte. Vaš najdraži bend ne samo da i dalje postoji, nego ima sve što bendu treba da ostane uspješnim: posvećene članove, dobro poznati katalog glazbe, stručne suradnike, vjerne prijatelje. Najmlađoj među njima – Lari – želim da ova prilika donese barem djelić toga što je meni donijela. Prihvatite ju nježno, kao što ste i mene. Podržite ju da i ona sebe ugradi u Silente.

Svi znate da se pjeva srcem, pa treba srce i slušati. Tu sam prepoznala da sada želim živjeti i za neke druge stvari, a Silente zaslužuje ljude koji će živjeti za njega. I dalje ću živjeti za muziku. Prilike koje sam ja imala kroz Silente promijenile su mi život. Sada ja imam mogućnost biti mali dio pružanja tih prilika drugima pa ću to i činiti kroz Love Bar i druge projekte. A imam i potrebu tražiti svoj zvuk. Ili svoj sadašnji zvuk. Prvi pokušaj možete poslušati ovdje: https://bit.ly/3Lmukmo

“Sutra bolje rađa se, za mene i moje strahove.” Voli vas vaša Doris”, poručila je glazbenica.

 

18. travanj 2024 05:47