StoryEditorOCM
ZabavaTKO JE KRIV?

Verici je bankomat izbacio oštećenu novčanicu od sto kuna, a da bi je zamijenila, ni kriva ni dužna, morala bi potrošiti mnogo više od toga

Piše dv
16. studenog 2022. - 19:51

Sto kuna nekada može vrijediti puno više. Naime, Verica Žubrinić iz Labina podigla je jučer na bankomatu HPB-a ispred ulaza u labinsku poštu određeni iznos novca, a među novčanicama bila je i jedna oštećena od sto kuna, piše Glas Istre. Odmah je otišla unutra na šalter pošte, gdje je prijavila oštećenu novčanicu, ali službenica ju je poslala u FINU, koja se nalazi pedesetak metara dalje, prenosi Slobodna Dalmacija.

Na šalteru FINE tamošnja službenica joj je rekla da oni ne uzimaju takve novčanice, nego da se za zamjenu mora ići u Hrvatsku narodnu banku (HNB) u Zagreb. Gospođa je za Glas Istre ispričala da se potom vratila natrag u poštu i inzistirala na zamjeni novčanice, s obzirom da oni obavljaju uslugu za Hrvatsku poštansku banku koja je i postavila bankomat na njihovom ulazu.

‘Službenica u labinskoj pošti tada je nazvala ured Hrvatske poštanske banke u Puli, gdje su joj rekli da moram s tom novčanicom doći u Pulu kako bi provjerili je li krivotvorena.

Sad se ja pitam, ako je eventualno krivotvorena, tko stavlja krivotvorene novčanice u bankomat i tko je odgovoran za stavljanje novca u bankomat ako je meni isplaćena oštećena novčanica. Ja sigurno nisam, nego HPB, i ne pada mi napamet sada ići u Zagreb za sto kuna ili na provjeru u Pulu‘, rekla je Žubrinić za Glas Istre.

06. svibanj 2024 17:20