StoryEditorOCM
ZabavaPATRICK SWAYZE

Velikog frajera Hollywooda žena pustila da umre u fekalijama - udala se za drugog dok se ovaj raspadao na samrti

Piše dv
11. prosinca 2023. - 18:38

Pokojni Patrick Swayze bio je jedan od omiljenih frajera među glumačkim zvijezdama Hollywooda. Najpoznatiji po ulogama u filmskim hitovima "Prljavi ples" i "Duh", o njemu su maštale mnoge žene, ali ona koju je najviše volio zabila mu je nož u leđa.

Patrick Swayze vjenčao se s Lisom Niemi 1975. i s njom proveo 34 godine. Par se upoznao 1970. kada je Patrick imao samo 18 godina. Niemi, 14 godina starija od Swayzea, učila je ples od njegove majke - piše Kurir u svojoj rubrici Stil.

U intervjuu koji je slavni glumac dao 2008. o svojoj je supruzi rekao:

"Ona mi je bila inspiracija kada sam napisao pjesmu ‘Ona je kao vjetar‘."

Više se o njegovom odnosu sa suprugom doznalo u danima njegove teške bolesti.

image

Patrick Swayze sa suprugom Lison Niemi

/Photo12 Via Afp

U siječnju 2008. Swayze je otišao na preglede na kojima mu je dijagnosticiran rak gušterače. Nažalost, loš način života u kojem je puno pušio i više puta se liječio od alkoholizma doveo je do toga da glumac na kraju oboli od teškog oblika karcinoma.

Kada mu je dijagnosticirana bolest rekao je: "Uplašen sam i ljut zbog dijagnoze. Prolazim kroz pakao. Vjerujem da su svi mislili da sam skrenuo s tračnica i očekivali da ću se povući s posla... Umirem li? Odustajem li? Jesam li na samrti? Moram li se oprostiti od prijatelja i obitelji? Nema šanse! Sanjam o budućnosti, o dugom i zdravom životu, ne u sjeni raka!"

Patrick je navodno bio u "kućnom pritvoru", a supruga Lisa Niem, koja ga je zlostavljala i varala, pustila ga je da umre u najgorim mukama, prljavštini i bolovima.

Ove šokantne optužbe iznio je jedan od najbližih prijatelja zvijezde "Prljavog plesa".

Swayze je preminuo 2009. u dobi od 57 godina nakon borbe s rakom. Posljednjih mjeseci života situaciju mu je otežavala supruga koja je glumca pustila da smršavi na svega 40-ak kilograma, a čak mu je branila da ga posjećuju majka i prijatelji.

image

Patrick Swayze i Lisa Niemi 2004. godine

Wojtek Radwanski/Afp

"Volio ju je svim srcem, ali to je zapravo bio odnos ljubav-mržnja. Ona bi njega tukla, a on udarao u zidove i namještaj. Tukli su se, znali su uništavati hotelske sobe, automobile... Bila je to nasilna veza", rekla je prijateljica koja Patrickovu udovicu optužuje da je zanemarivala bolesnog supruga.

Inače, njegov brat Don brinuo se o Patricku kad god je mogao, ali kada njega nije bilo, sve je bilo prepušteno Lisi.

– Lise satima nije bilo, a kada bi Don došao, zatekao bi brata kako leži u mokraći i izmetu jer nije mogao sam ustati – dodaje prijatelj.

Patrickova prijateljica iz djetinjstva, Charlotte Stevens, rekla je da je nagovarala glumca da ostavi suprugu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog silnih afera za koje su znali njezina obitelj i prijatelji.

image

Teško bolesni Swayze

Fame Pictures/Backgrid Usa/Profimedia/Fame Pictures/backgrid Usa/profimedia

Dva mjeseca prije Patrickove smrti, Lisa se ponovno udala, ostavivši obitelj bez teksta kad je zabranila svima da viđaju i posjećuju glumca, uključujući i njegovu majku Patsy. Tijekom tog razdoblja, Swayze je potpisao oporuku u kojoj je cijelo svoje bogatstvo od 40 milijuna dolara ostavio Niemi.

Preminuo 14. rujna 2009. godine. Hrabro se borio s bolešću nepune dvije godine, ali ona je bila uznapredovala i, unatoč velikoj borbi i trudu liječnika, spasa mu nije bilo.

28. travanj 2024 12:04