StoryEditorOCM
ZabavaPRIGODAN NASLOV

Vedran Ljubenko postao prvi hrvatski glazbenik koji je izbacio singl na blagdan Svih svetih: poslušajte pjesmu koja spaja dance ritam, ozbiljno sarkastičan tekst i zborsko pjevanje

Piše Dv
1. studenog 2022. - 13:24

Nakon pjesme za ESC koja iskače iz njegovog dosadašnjeg glazbenog opusa "H20 Dijeta" Vedran Ljubenko uzima titulu prvog hrvatskog glazbenika koji je izbacio singl za blagdan Svih sve-tih pod nazivom "RIP". Pjesmu i premijeru krasi simbolika broja 1; 1.11 u 1:11 (PM).

Sam naziv već da naslutiti o kakvoj tematici pjesme se radi, a kroz kombinaciju šaljivog pristupa na ozbiljan tekst mladi nadareni i nesvakidašnji kantautor govori o pokapanju osjećaja prema oso-bama do kojih nam je stalo a koje nas sputavaju u vlastitom napretku, odnosno dođu kao teret.

Stihove potpisuje Vedran Ljubenko kao i glazbu u suradnji sa Jakovom Zadrom.

RIP (Morir es vivir) spaja dance ritam, ozbiljno sarkastičan tekst i u refrenima zborsko pjevanje u kombinaciji sakralnog i himnističkog, nalik gregorijanskom zboru.

Dio teksta na latinskom jeziku inspiriran je četvrtim nastavkom igre Resident Evil odnosno okupljanjem svećenika i recitiranjem stihova "Morir es vivir" što znači smrt = život.

Kao jedna od poveznica među pjesmama na albumu koji ubrzo stiže, pjesma RIP otvara nova vrata u Ljubenkovom glazbenom experimentu.

03. svibanj 2024 01:14