StoryEditorOCM
Zabavapogled iznutra

Urnebesan govor Gorana Ivaniševića o Novakovom perfekcionizmu: ‘Mučio nas je, čupao nam nokte‘

Piše Sport SD
11. lipnja 2023. - 21:29

Novak Đoković ušao je u povijest tenisa osvojivši 23. Grand Slam naslov i tako postao najtrofejniji tenisač svih vremena na najvećim turnirima. Njegov trener, Goran Ivanišević ukrao je show nakon velike pobjede u Parizu.

- Došao je na turnir sa nevjerojatnim samopouzdanjem, nije bio zabrinut. Ima softver u glavi kada sve preokrene, preokrenuo je softver kada smo stigli ovdje, bio je više motiviran, gladniji. Protiv Alcaraza je odigrao vrhunski, danas je bio dan da se sve unovči - rekao je Ivanišević.

Bio je raspoložen za šalu, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Zavezao nas je lisicama. Nije lak tip pogotovo kada ne ide po njegovom, mi smo tu da postavimo leđa, da se on bolje osjeća, da igra bolje, nekada nije lako. Na ovakvim turnirima nije lako završiti kada pogledate Monte Carlo, Banja Luku… Mučio nas je, skidao nam nokte, ali smo na kraju živi. To je najvažnije - uz osmjeh je rekao Ivanišević.

S oduševljenjem je govorio o Novakovom perfekcionizmu.

- Ne znam šta je cilj Novaku, nevjerojatan je, vratit ću se prošle godine kada je počelo covid s***** u Australiji. Žao mi je što Rafa nije ovdje, rekao sam odavno da će oni ići preko 20 titula. Novak je jedini igrač koji može osvojiti kalendarski slam, prije dvije godine mu je falio jedan meč - dodao je hrvatski trener.

Nastavio je da govori o detaljima.

- Ušli smo u novo sado-mazo stanje, novi trening. Ne znam što možete uraditi, uvijek je nešto, on uvijek nešto hoće, probudi se i kaže da mu ne radi bachand i radimo na tome, iako je za nas savršen. On je genijalan um, perfekcionist kojem uvijek nešto nedostaje. Ponosan sam na njega posljednja dva meča, rekao sam mu ako hoćeš osvojiti turnir moraš prestati pričati s nama. Nije vikao, nije pričao, bio je potpuno fokusiran i bio sam iznenađen. Nije gubio energiju na nepotrebne stvari, ako ostaviš tim momcima malo prostora mogu se vratiti - rekao je Goran Ivanišević.

27. travanj 2024 14:49