StoryEditorOCM
ZabavaKORISNO

Ukoliko planirate prodati svoju nekretninu stručnjaci savjetuju kako joj povećati vrijednost

Piše dv
14. rujna 2023. - 07:31

Ukoliko razmišljate o prodaji svoje nekretnine, piše 24 sata, postoje jednostavni načini da postignete najbolju moguću cijenu i privućete kupce. To traži truda, naravno, jer prodaja nekretnine zna biti izazovan proces, ali pravilna priprema vašeg doma može značajno povećati njezinu privlačnost i brzinu prodaje.

image
/Shutterstock

Prije nego li oglasite prodaju obratite pažnju na ovih nekoliko savjeta stručnjaka.

Prvi dojam

Prije pokazivanja vaše nekretnine kupcima - najvažnije je da stan ili kuću dobro i temeljito očistite. Možda nije zgorega niti uložiti u profesionalno čišćenje, a definitivno je važno da prostorije osvježite, prvi je dojam, vjeruju stručnjaci, najvažniji.

image
/Shutterstock

Okućnica neka bude besprijekorna. Pokosite travu, pobrinite se da je fasada u što boljem stanju, sve što treba "dotaknuti" bojom - dotaknite.

Operite prozore, podignite rolete.

image
/Shutterstock

Modernizacija

Potpuno otvoren prostor je oku ugodniji, ali i za život praktičniji. Broj kupaonica u nekretnini je također bitan. Ukoliko imate mogućnost - uredite i dodajte glavnoj spavaćoj sobi kupatilo.

image
Michael Stavaridis/alex Tarajano/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Kuhinja je mnogima najvažnija prostorija, uložite prije prodaje u njenu obnovu. Trenutno je najtraženiji element - kuhinjski otok, nećete vjerovati kolikim je kupcima upravo to bio prelomni moment za odluku.

image
/Shutterstock

Bez kvarova

Popravak manjih nedostataka u kućanstvu svakako utječe na vrijednost vaše nekretnine, piše 24 sata. Cijenu će vam "srušiti", recimo, prozor koji se teže zatvara ili slavina koja kapa. Provjerite škripe li vam vrata i jesu li zidovi "otučeni" i/ili išarani. Svježi sloj boje na zidovima je neodoljiv.

image
/Shutterstock

Mirisno

Mirisi povezuju sjećanja i osjećaje. Neka vam kuća miriše. Stručnjaci preporučuju mirise citrusa, vanilije, bora, cedra, jasmina, zelenog čaja ili cimeta. Zato koristite mirisne svijeće ili osvježivače prostora.

04. svibanj 2024 23:11