StoryEditorOCM
ZabavaGRUŠKA PREMIJERA

U petak ‘Kišni dan u New Yorku‘ u prvom drive in kinu u Dubrovniku!

Piše Kristina Filičić
27. svibnja 2020. - 17:12
Potaknuti najnovijim svjetskim trendovima revitalizacije drive in kina zbog pandemije koja je uzrokovala zabranu većih okupljanja, Kinematografi Dubrovnik i Grad Dubrovnik organiziraju prvo dubrovačko drive in kino ovog vikenda u Luci Dubrovnik.

Kako ističe direktor Kinematografa Nikša Konsuo na programu drive in kina za petak, 29. svibnja predviđen je filmski klasik Woodya Allena 'Kišni dan u New Yorku'. Na Dan državnosti u subotu, 30. svibnja prikazat će se film redatelja Krsta Papića 'Priča iz Hrvatske', a nedjelja, 31. svibnja rezervirana je za akcijski klasik 'Bonnie & Clyde' Arthura Penna.

image
 U cijenu ulaze dvije ulaznice za kino, dva puta kokice i dva hladna napitka.
Božo Radić/HANZA MEDIA


- Cijena ulaznice po vozilu je 60 kuna, a u vozilu mogu biti dvije osobe. U cijenu ulaze dvije ulaznice za kino, dva puta kokice i dva hladna napitka. Zaista simbolična cijena tako da smatram da će se naši sugrađani odazvati na ovu inicijativu. Samo se nadam da će nas poslužiti vrijeme. Najave nisu baš bajne ali vrijeme je promjenjivo pa se nadamo lijepom vremenu – kaže Konsuo.

image
Nikša Konsuo , ravnatelj Kinematografa Dubrovnik
 
Arhiva DV/Ž.Tutnjević


Očekuje li Dubrovčane još ovakvih inicijativa kroz ljeto direktor Kinematografa Dubrovnik kaže:
- Drive in kino planiramo samo ovaj vikend. Iako troškovi organizacije nisu ogromni ipak treba postaviti od bine za projektor, platna na napuhavanje. A uostalom aktiviramo naša ljetna kina Od 1. lipnja kreće kino Jadran, sredinom lipnja počinjemo i sa kinom Slavica. Radit ćemo cijelo ljeto. U kinu Jadran kao i do sada nastavljamo s programom holivudskih block bustera iako ne sa novim filmovima jer ih nema studija su u blokadi zbog pandemije. A u Slavici i dalje nastavljamo projekcije za filmoljupce nezavisnog europskog filma – pojašnjava Konsuo.

image
Ljetno kino Jadran
Tonči Plazibat/HANZA MEDIA



Ističe i kako je drive in kino u gruškoj luci organizirano uz potporu Lučke uprave Dubrovnik, Luke Dubrovnik i Turističke zajednice Grada Dubrovnika. Je li se razmišljalo o primjerice parkingu na Gracu koji bi se zbog pogleda zasigurno svrstao među najljepša drive in kina, kaže:

- Luka Dubrovnik se činila idealna za takvo nešto. Nismo uspjeli naći ni jednu drugu lokaciju gdje bi mogli to organizirati. O parkingu na Gracu nismo uopće razgovarali ali kad malo bolje razmislim mislim da se iz sigurnosnih razloga to tamo ne bi moglo napraviti jer prostor nije ograđen, makadam je – smatra Konsuo.

image
U cijenu ulaze dvije ulaznice za kino, dva puta kokice i dva hladna napitka.
Božo Radić/HANZA MEDIA


Spomenimo još, u drive in kinu koje će se smjestiti na onom većem dijelu parkinga u gruškoj luci projekcije u predstojeći petak, subotu i nedjelju, počinju u 21 sat. Predviđeno je kako dubrovačko drive in kino može primiti maksimalno 60 automobila. Ulaznice se mogu kupiti putem weba ili na ulazu u Luku Gruž.
27. travanj 2024 07:18