StoryEditorOCM
ZabavaŽUPSTOK

U iščekivanju ovogodišnje Puntižele, prisjetite se spektakularnih nastupa...

Piše Anđelka Kelava
10. lipnja 2024. - 15:26

Ovogodišnja Puntižela, od milja zvana Župskok, održat će se subotu 22.lipnja u parku Striježice u Mlinima!

image
Facebook

 

Organizatori najavljuju povratak starih znanaca na omiljenu pozornicu. Među njima je grupa @embassy516 koja djeluje već gotovo dvadeset godina, iza njih su tri albuma, a posljednji su u nešto izmijenjenoj postavi predstavili diljem regije i kompletirali trilogiju započetu prvijencem “Surveillance Of The Environment” iz davne 2012.

-Uzbuđeni smo najaviti ekipu koja je dobro poznata svim dubrovačkim ljubiteljima rock glazbe! Album Niansi, "Tulum započinje", vani je već gotovo godinu dana, a sad ćemo napokon imati priliku poslušati ga u punom sjaju, obogaćen zvukom nekih novih instrumenata!Da bi spektakl bio potpun, njihov vokalist i frontmen, Mimo, predstavit će nekoliko autorskih pjesama koje je sam pisao, uglazbio i aranžirao, a koje će se naći na njegovom albumu prvijencu "Ljubav, sumnja, strah".

Neka tulum započne! -  poručuju organizatori.

A ovako su na facebook stranici Puntižele najavili nastup grupe Rock Palace:

‘Ko kaže da je rock‘n‘roll mrtav?! Ove mlade snage hrabro su otvorile lanjsku Puntiželu, a početkom rujna ZAPALILI su Porporelu u svojstvu glavnog izvođača večeri! Bilo je i gitarskih i bubnjarskih solaža, rasplesane publike, sjajne svirke i neobuzdanih obožavateljica.‘

image
Facebook

 Čitava ideja je krenula 1996. godine kada nije bilo previše zabave u gradu i okolici. U početku je bilo zamišljeno da se na Puntiželi predstavljaju domaći bendovi, no kasnije su počela gostovati najveća imena domaće i regionalne scene. Dobar dio današnjih poznatih bendova u Hrvatskoj i šire, poput Gruhaka, Silentea i Vatre jedan dio afirmacije odradio je upravo na župskom festivalu.

U iščekivanju najave novih izvođača na ovogodišnjem Župstoku, na facebook stranici Puntižele prisjetili su se nezaboravnih nastupa u parku Striježice. 

Pogledajte fotogaleriju! 

image
Facebook

 

10. lipanj 2024 15:27