StoryEditorOCM
ZabavaBILI SMO NA AUDICIJI |

U DUBROVNIKU KREĆE SNIMANJE POZNATE SERIJE:  Prijavio se za statiranje, a utekao kao holivudska zvijezda!

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
6. ožujka 2020. - 17:00
U 10 i 10 nikog još nije bilo u predvorju Hotela Palace, gdje se, u dvorani Dubrava, održava audicija za statiste serijala koji je još obavijen velom tajne.

Osoblje zaduženo za audiciju ljubazno nas je pozdravilo, misleći da smo statisti. No, kad su otkrili da smo tek radoznali novinari, otklonili su sva naša pitanja o seriji, njezinom sadržaju, glumcima, te ulogama koje će statisti igrati u njoj. Klijent im je, naime, strogo zabranio iznošenje bilo kakvih detalja, što je bilo i očekivano.


Detektiv i mitologija

Riječ je o stranom serijalu punom mistike, ratovanja, intrige i ljubavi koji će se snimati u Dubrovniku, stajalo je u oglasu kojim su tražili statiste. Uloge koje će statisti utjeloviti navodno su vojnici, mistična bića, čudovišta, vile i mještani izmišljenih svjetova.
Vrlo vjerojatno se radi o snimanju druge sezone Amazonove fantasy serije 'Carnival Row' najavljene još krajem prošle godine, u kojoj će glumiti Orlando Bloom, britanski glumac najpoznatiji po ulozi vilenjaka Legolasa iz 'Hobbita' i 'Gospodara prstenova', a trebala bi mu se pridružiti i Cara Delevingne, engleska glumica, pjevačica i manekenka.

image
Scena paljenja filmskog naselja završeno je snimanje  filma Robin Hood Orgins u Dubrovniku
Tonči Plazibat/HANZA MEDIA



Serija 'Carnival Row' žanrovski je opisana kao neo-noir fantasy, a premijerno je prikazana na Amazonu 30. kolovoza prošle godine. Publiku je osvojila neobičnim spojem detektivskih elemenata sa svijetom mitoloških stvorenja.
Dubrovniku ovo nije prvi serijal - Grad je već bio kulisa mnogobrojnih poznatih filmova i serija, pa Dubrovčani imaju bogato iskustvo nastupa u njima.

image
Scena iz Zvjezdanih ratova  snimana u Dubrovniku
Screenshot


U Dubrovniku se, naime, snimao dio planetarno popularne serije 'Game of Thrones', europska serija koja uprizoruje doba renesanse 'Borgia', u ožujku 2016. 'Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi', a dvije godine kasnije i 'Robin Hood'.

'Zanima me produkcija'

Nismo se obeshrabrili, nego pričekali prve statiste ispred hotela. Oglasom se traže statisti svih životnih dobi, djeca u dobi od 6-17 godina, oba spola, žene i muškarci od 18-65 godina, kosa prirodnih boja i tonova bez izrasta, muškarci dobre fizičke spreme, muškarci s bradama i brkovima, sve rase i etničke skupine.

Audicija je započela u srijedu, kad su svoju priliku imala i djeca, a ostala tri dana – u četvrtak, petak i subotu, ostala su rezervirana za odrasle.

U 10 i 15 konačno je stigao i prvi potencijalni statist, Mario Kos. Nije se htio fotografirati, ali je spremno ispričao što se zapravo unutra događalo i je li što saznao o seriji.

image
Postavljanje seta za snimanje serije Igre prijestolja unutar gradskih zidina
Tonči Plazibat/HANZA MEDIA


- Slobodan sam u terminu snimanja serije, pa me čisto interesira. Već sam bio statist, u Game of Thrones. Vidim se u onoj sceni Walk of shame, mora se stisnuti pauza da se vidim iza one gospođe što je silazila – rekao je Mario. - Ne znam o čemu se radi u ovoj seriji, neki je SF. Traže statiste u velikom rasponu godina, od 18 do 65. Svi mogu pristupiti, a što će biti, to ćemo vidjeti. Najviše me interesira kakva će biti produkcija, više me to zanima nego nešto konkretno oko novca, to nije ni bitno. Na 'Game of Thrones' radili smo po 16 sati za 200 kuna – sjeća se naš sugovornik.

Utekao kao holivudska zvijezda

Odmah nakon Marija, pojavila su se dva vesela, mlada momka, Dorian Urem i Ruben Zelentrović. Nakon audicije, na vanjskim vratima pojavio se samo Dorian, dok je Ruben našao neki stražnji izlaz i 'kidnuo' pred našim pitanjima, baš kao što to čine prave holivudske zvijezde.

image
Dorian Urem
Božo Radić/HANZA MEDIA


Dorian je bio puno komunikativniji, pa nam je rekao detalje svoje prijave na audiciju.
- Ispunio sam prijavnicu, napisao detalje o sebi, pitaju koje si struke, imaš li neku vještinu, i općenito, koji broj robe nosiš. Izmjerili su mi struk i slikali me s tabelom na kojoj je pisalo moje ime, sa i bez nje. Nisu me tražili da nešto odglumim, iako sam očekivao da će biti tako nešto – nasmijao se dvadesetogodišnji Dorian koji, kako nam je otkrio, ipak nema glumačkih ambicija. Rekreativno se bavi sportom, počinje raditi tek za mjesec dana pa ima vremena za statiranje.

'Najbolji sam bio kao rimski vojnik'

- Brzo ovo ide – i sam se iznenadio Maro Marinčić, koji je već bio statist u hrvatskoj seriji 'Duga, mračna noć' koja se snimala u Zagrebu, gdje je odrastao pa mu je takav i naglasak. No, porijeklom je s Kalamote, gdje danas živi.

image
Maro Marinčić
Božo Radić/HANZA MEDIA


- Riječ je o nekoj mističnoj seriji, a produkcija to drži u velikoj tajnosti. Znam kako to ide jer sam radio u jednoj produkciji prije 7-8 godina. To su sad samo nagađanja – kazao je Maro, te dodao i kako su mu uzeli mjere.
- Javio sam se jer su tražili kršne momke s bradama, iako mi nije jasno što će im kršni ljudi jer čovjek ispred kamere uvijek izgleda krupniji i teško ulazi u kadar – dodao je s osmijehom.

U to se s audicije vratio i Božo Perak s kafom u ruci, te rekao da je ispunio neki upitnik i nada se da će ga zazvati idući tjedan s dobrim vijestima – da je primljen kao statist.

image
Božo Perak
Božo Radić/HANZA MEDIA


- Već sam bio statist, u seriji 'Republika', 'Borgia' i u 'Uskocima', gdje sam bio i uskok i janjičar. U 'Republici' sam bio pučanin, a u 'Borgiji' mi je bilo najbolje – bio sam rimski vojnik – s osmijehom kaže Božo.

Nije lako biti statist

Serija će se snimati od 29. ožujka do 8. travnja. Biti statist uopće nije lako, što potvrđuje i naš sljedeći sugovornik, 67-godišnji Nikša Violić iz Sustjepana.

image
Nikša Violić
Božo Radić/HANZA MEDIA


- Rekao sam im da sam već bio statist u 'Igri prijestolja', u našoj seriji 'Republika' i u filmu 'Robin Hood'. U filmu sam bio obični građanin, i dobio sam povjerenje da u jednoj sceni idem prema dvjema ženama s košarama, a onaj glavni glumac je prolazio pored nas. Nisam smio u njega gledati, tako su mi rekli, da prođem kao da me ne zanima. A 'Igra prijestolja' je bila zanimljiva. Ujutro gore na Dubac i tek navečer doma – govori gospar Nikša, koji je sudjelovao i u sceni ispred Dominikanaca, koju su ponavljali cijeli dan. Nije lako biti statist...

- U toj 'Igri prijestolja', bio je jedan pomoćnik režisera iz Zagreba, uhvatio je bio jednoga sa satom na ruci, a radnja je u kojem stoljeću.. Kako ga je najurio, da ste vidjeli! - nasmijao nas je Nikša Violić.

Kao 'šlag na kraju' pojavile su se tri djevojke i prijateljice, Ema, Sara i Zlata. Kažu da im je ovo prvi put da su se prijavile za statiste. Fotografirali su ih, kažu, ispunile su obrasce i sada čekaju što će biti...

image
Ema, Sara i Zlata
Božo Radić/HANZA MEDIA

 
24. travanj 2024 15:25