StoryEditorOCM
Zabavajovana joksimović

Tko je TV voditeljica koja je zbog Vučića izbacila gosta iz studija? Supruga popularnog pjevača poznata je po gafovima, kolege kažu da je arogantna i bahata, a na nju se ljuti i Severina

Piše dv
15. ožujka 2022. - 22:41

Uz nemilosrdna ratna zbivanja u Ukrajini čije tužne slike malo koga mogu ostaviti ravnodušnima, glavna tema na društvenim mrežama je srpska TV voditeljica Jovana Joksimović.

Supruga pjevača Željka Joksimovića, jutros se, naime, sukobila s liderom pokreta Oslobođenja, Mlađanom Đorđevićem u jutarnjem programu televizije K1, koja je u vlasništvu njezina supruga.

U trenutku kad je Đorđević počeo loše govoriti o predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, Jovana mu je rekla da to ne može raditi jer on nije tu, a potom mu je drskim tonom kazala da će ga izbaciti iz studija.

Nije dugo trebalo da ta scena postane viralna na internetu, a mnogi koji se još nisu susreli s likom i djelom Jovane Joksimović, nekad Janković, počeli su 'guglati' njezino ime.

- Stalno dolazimo, imamo divne prijatelje u Hrvatskoj. Željko je, prije pandemije često pjevao na moru pa je shodno tome moj odgovor - naravno, dolazimo. Daj Bože, što prije, rekla je voditeljica prošle godine za Story.

Ova 40-godišnja Beograđanka od dvanaeste je godine trenirala rukomet, a tri godine za redom je bila najbolja igračice Srbije.

Završila je Akademiju umjetnosti, a prije nego što je upoznala Željka, s kojim ima troje djece, bila je pet godina u vezi s bivšim direktorom BK televizije, Aleksandrom Zeremskim.

S Joksimovićem se povezala nakon što su zajedno u Beogradu 2008. vodili natjecanje za Pjesmu Eurovizije, a 2012. su se tajno vjenčali na Maldivima.

U Srbiji je postala najpoznatija kao voditeljica Jutarnjeg programa u paru s kolegom i kumom Srđanom Predojevićem, prvo na državnoj televiziji RTS, zatim na Pinku i konačno na Prvoj, donosi Slobodna Dalmacija.

Upravo je njihov nagli odlazak s te televizije prije dvije godine izazvao najviše bure u medijima. Srpski Informer tada je pisao kako su Jovana i Srđan 'terorizirali' suradnike na Prvoj, zbog čega su, navodi se, nekoliko puta prijavljeni upravi televizije za mobing, ponajprije za vrijeđanje, psovanje i omalovažavanje kolega.

- Postavili su se kao da su iznad drugih zaposlenih, bili su nadobudni i arogantni. Ponašali su se u stilu velikih zvijezda i za njih su vrijedila posebna pravila. Ne samo da su imali najbolje uvjete za rad i plaće od 10 tisuća eura, već su ih svi morali slušati. Ako se netko ne bi složio s njihovim mišljenjem, odmah bi mu održali 'bukvicu'! Suradnike su vrijeđali, ponižavali i psovali! Zbog toga su ih kolege prijavljivale upravi za mobing. Napisano je više od deset žalbi, i to više na Srđanov račun - za srpski medij otkrio je jedan od bivših kolega ovog voditeljskog para.

- Jovana je, čim je kročila na Prvu, napravila dramu što u prostoriji za šminku ne postoji umivaonik za pranje kose. Toliko je vikala i histerizirala da su joj morali ispuniti taj zahtjev u rekordnom roku. Bila je neugodna i prema šminkericama. Jednu je čak nazvala kravom. Ako joj se ne bi svidjelo kako su je 'sredile', odmah bi se posvađala s njima. Voditelji i kumovi imali su 'pik' i na ljude koji su bili zaduženi za njihov stajling. Tražili su samo najbolje i najskuplje stvari. Događalo se da Srđan namjerno uništi neku stvar ako mu se ne sviđa, samo da bi se kupila nova - tvrdi njihov bivši suradnik, koji je za navedeni medij dodao i kako cijela Prva slavi odlazak Jovane i Srđana.

- Uvjereni smo da ovdje postoje i pravo i pravda i učinit ćemo sve da ih nađemo i dobijemo. A na Instagramu ćemo od sada objavljivati samo naše fotografije. Mi se nemamo zašto sramiti. Hvala, veliki pozdrav svim kolegama i prijateljima. P.S. Mislim da nikako ne bi bilo fer da sve ovo završim i bez one osnovne zahvalnosti timu s kojim smo godinama radili Jutro. To je bila i njihova emisija koliko i naša i dugujemo im više nego što mogu reći. Hvala vam, dragi moji - poručila je tada Jovana.

Prošle je godine postala glavna i odgovorna urednica novinske agencije Tanjug. U Srbiji je poznata po mnogobrojnim gafovima, a pamti se i trenutak kad se Severina obrušila na nju. Naime, Jovana je 2018. godine u svojoj emisiji s gostima komentirala Severinine eksplicitne fotografije.

- Imala sam neugodnosti s vašom televizijom. Voditeljica je u Jutarnjem programu pustila moje gole fotografije, koje su hakirane s mog mobitela. Naša djeca su se igrala zajedno, poznajem i njezina muža, koji pjeva. Jednom prilikom sam mu čak i pisala repertoar za koncert. Dakle, njihovo dijete i moje dijete su se igrali zajedno, mi smo se družili, kao prijatelji, ali nevezano za to, takve stvari se jednostavno ne rade. Pustila je te fotografije u 10 sati ujutro na televiziji. To je bilo strašno -  rekla je Severina koja nije navela da se radi o Jovani, no sve je upućivalo da je mislila upravo na nju.

03. svibanj 2024 18:14