StoryEditorOCM
ZabavaLIVAJINA MUZA

Tko je prekrasna Splićanka koja je zauvijek osvojila Hajdukovog gol majstora? O njoj nam pričaju insajderi sa splitske modne scene: Ona je i pojava i u srcu dobra osoba! Otimali su se za nju...

Piše Tanja Šimundić Bendić/sd
2. svibnja 2022. - 22:10

Ima neka tajna veza između nogometaša i manekenki, iskra koja tako često završi brakom.

U njegove su vode danas poslijepodne, dan nakon Praznika rada, uplovili nekadašnja splitska manekenka, danas fitness instruktorica Iris Rajčić, žena koju navijači Bilih nazivaju Kraljicom Torcide, i novopečeni joj suprug Marko Livaja, srce Bilog tima, piše Slobodna Dalmacija.

Vjenčanje se dogodilo onako kako je još lani u siječnju, malo prije rođenja njihovog drugog djeteta, Iris i najavila.

image

Iris i Marko danas na splitskom Sustipanu, nakon čina vjenčanja u crkvi

Paun Paunović/Cropix


Rekla je tada za Gloriju "čim se situacija s pandemijom smiri, krećemo s pripremama za vjenčanje. Stalno smo ga odgađali zbog Markovih sportskih obaveza, a onda se dogodila i korona".

Nakon osam zajedničkih godina, prelijepa Splićanka i vatreni dečko hrvatske nogometne scene, koje su mediji zajedno prvi puta uočili na Supreme Beach partyju na Bačvicama, ušli su u bračne vode.

image
Ante Čizmić/Cropix


Marko je za svjedoka odabrao prijatelja iz djetinjstva, Matu Mamića, a Iris za kumu politologinju, TV novinarku, dugogodišnju prijateljicu Lanu Pavić.

Demantirali sumnjičavce

- Velika je to ljubav, duga veza, dvoje djece, Iris čvrsta potpora, ona što uvijek stoji iza njega, prati ga u karijeri... Tu su i ćer i sin. Da, reklo bi se kako je baš ona ukrotila njegovu vatrenu, divlju narav. Starija je od njega 14 godina, bilo je puno njih šta su sumnjali u kom će pravcu to ić. Ljubav je pobijedila - priča nam jedan od poznavatelja splitskog nogometnog backgrounda.

image

S kumom Lanom Pavić jutros na kavi

Saša Burić/Cropix


Tko je prekrasna Splićanka koja je osvojila Hajdukovog gol majstora, u nekim njegovim mlađim danima nazivanog i najzločestijim dečkom domaće nogometne scene?

image
Berislava Picek/Cropix


Split ju je poznavao kao vrlo traženu manekenku za koju su se otimali kreatori. Potvrđuje nam to i splitski nogometno-estradni manager Damir Karaman koji je s Iris surađivao.

Znam je od djetinjstva

- Znam je od djetinjstva i zato mogu ovo i kazati, ona je baš i pojava i baš stvarno u srcu dobra osoba. Kreatori su je puno tražili jer ima izraženi nordijski tip ljepote. Ima tu posebnost s uvijek dugom plavom kosom i izražajnim plavim očima.

Pista je voli. Mogla je nosit sve, od kaputa do kupaćih kostima. lako se prilagođavala. Mogla je napravit veliku karijeru vani, samo da je htjela. Ali koliko je znam, a znam je već dugo, Iris nije osoba koja bi trčala za karijerom i lovom.

image
Srđan Vrančić/Cropix


Pa di ćeš većeg dokaza od ovog, Marko je moga otić u neki veliki klub vani, moga je zaradit puste milijune! Ali ne, doša je doma, u Hajduk. I mi svi držimo da je toj odluci kumovala baš Iris, zato joj Torcida i tepa da je njihova neslužbena Kraljica – veli Karaman.

Kaže nam kako je odabiru Hajduka presudila njena želja za Splitom, obitelji. Pa je vukla na tu stranu. I zato je Torcida i proglasila svojom, pa kada slavi Markove golove, slavi i nju, onu koja potvrđuje teoriju da iza svakog uspješnog muškarca ipak stoji i jedna uspješna Ona.

Ujna Doris Dragović

Time je titula Kraljice po drugi puta ušla u njenu obitelj. Prvu je ponijela njena ujna, legendarna pjevačica Doris Dragović, supruga majčinog joj brata Marija Budimira.

image

U svim izdanjima Iris naprosto - figura

Srđan Vrančić/Cropix


Mario, u Splitu poznat po nadimku Buda, podsjetimo, i sam je cijeli život kao bivši Jadranov vaterpolist proveo u sportskim vodama.

- Zašto Split? Zasiti se čovik i putovanja i kufera, aviona, hotela, nekih novih adresa, uvik vani, daleko od svih tvojih – kaže Karaman.

Showbizz scena je uvijek pratila njene veze, između ostalog i onu s nogometašem Krunoslavom Lovrekom. Trajala je 12 godina, došla je i do zaruka, zbog njega je Iris često boravila u Južnoj Koreji, gdje je Lovrek igrao za klub Jeonbuk Hyundai.

image

Iris Rajčić s tadašnjim dečkom Nikolom Pokrivačem

Neja Markičević/Cropix


Veza se raspala 2011., godinu poslije upoznala je nogometaša Nikolu Pokrivača, u javnosti se to otkrilo nakon što su se kao uzvanici pojavili na vjenčanju danas već razvedenih partnera, nogometaša Jerka Leka i bivše manekenke Ive Šarić.

Sretno desetljeće

Veza s Pokrivačem je trajala dva mjeseca, nakon čega se nogometaš iselio iz zajedničkog stana. Ali kako se kaže, nije svako zlo za zlo. Godinu poslije Iris upoznaje Marka.

image

Počeci veze, u Splitu 2015.: Marko Livaja i Iris Rajčić

Livio Andrijić/Cropix


On je tada imao 20 godina, ona 34, no brojke kako vidimo nisu uvijek bitne. Pokazalo se kako je to - to. I rezultat je dvoje prekrasne djece, sretna obitelj, lijepa karijera, velika sreća kod svih koji Hajduk u srcu nose.

image
Duje Klarić/Cropix


- Sve važno u životu dogodilo mi se u proteklom desetljeću. Upoznala sam Marka, zajedno smo dobili dvoje djece te sam počela graditi karijeru instruktorice fitnessa - ispričala je za medije Iris, ne skrivajući koliko je sretna žena.

02. svibanj 2024 18:03