StoryEditor
ZabavaODLIČNE VIJESTI |

TISUĆE SATI OMILJENIH FILMOVA I SERIJA Od danas Netflix gledamo na hrvatskom jeziku

Piše Tomislav Novak/JL
12. studenog 2020. - 14:13
Netflix od danas gledamo - na hrvatskom. Naime, globalni streaming gigant od četvrtka lansira lokaliziranu uslugu na hrvatskom jeziku.
Iako je sve više sadržaja, i serija i filmova, u posljednje vrijeme imalo hrvatski titl, od sada će korisnici Netflixa imati i hrvatsko sučelje. Time se naša zemlja pridružuje skupini od 30-ak lokaliziranih usluga u svijetu dostupnih na Netflixu, donosi Jutarnji.

Novi način zabave

"Sretni smo što nakon gotovo pet godina od pokretanja naše usluge na engleskom jeziku u Hrvatskoj možemo predstaviti i potpuno lokaliziranu uslugu koja obuhvaća tisuće sati omiljenih svjetskih filmova i serija, kao i naš originalni sadržaj", poručuju u službenom priopćenju s Netflixa i dodaju da nude novi način zabave te omogućavaju korisnicima trenutni pristup filmovima, serijama i emisijama na tabletima, pametnim telefonima, računalima i igraćim konzolama, osiguravajući im da uživaju u zabavi bilo kada i bilo gdje.

Uz filmove i serije, to su dokumentarci, nezavisni filmovi, stand up komedije i programi za djecu. Novi filmovi i originalni Netflixov sadržaj također su dostupni, a sve se epizode mogu pogledati odmah.

Da se nešto događa, bilo je jasno čim je nedavno lansirana treća sezona "Star Trek Discoveryja", koja je, uz ostali sadržaj, na Netflix stigla i s hrvatskim titlom, kao i trenutno najveći hit, hvaljena serija "Damin gambit".

Iz Netflixa podsjećaju i na svoje druge uspješnice, poput hit horor-serije "Stranger Things", pa fantasy seriju "The Witcher" sHenryjem Cavillom, "Kuću od papira" (poznatiju kao "La casa de papel") i postapokaliptični horor "Kućica za ptice" ("Birdbox") saSandrom Bullock).

Korisnička služba

Uz lokalizaciju na hrvatski jezik, Netflix mnoge naslove nudi u ultra HD 4K rezoluciji i visokodinamičkom rasponu (HDR), kao i visokoj razlučivosti (HD) s Dolby Digital Plus 5.1 surround zvukom. Svaki korisnik na svojem računu može otvoriti do pet korisničkih računa.
Za korisnike mobilnih uređaja Netflix nudi kontrolu podatkovnog prometa kako bi im pomogao u boljoj kontroli potrošnje, a internetska stranica Fast.com omogućava korisnicima uvid u brzinu njihove internetske veze, bilo na mobilnoj ili širokopojasnoj mreži, piše Jutarnji.

Korisnici koji su neprestano u pokretu mogu bez problema preuzeti veći dio kataloga i pogledati ga kasnije bez pristupa internetu, maksimalno iskoristivši nedostatak interneta ili vrijeme prilikom putovanja.

Centar za korisničku podršku dostupan je na linku https://help.netflix.com/hr/.

Također, sada je moguć i razgovor s agentom iz korisničke službe chatom na engleskom jeziku, kao i in-app voiceom, što je dostupno 24 sata svih sedam dana u tjednu.
25. rujan 2022 04:40