StoryEditorOCM
ZabavaFILM TJEDNA

Ti si taj (Marry me): J. Lo je učinila gotovo nemoguće: od sintetičke romantične komedije stvorila je gledljiv film, a ‘suprug‘ Owen Wilson bio joj je dobar suradnik

Piše Gabrijela Bijelić
14. veljače 2022. - 15:43

Neuništiva Jennifer Lopez jednako se dobro snalazi na koncertnoj pozornici i na filmskom setu. Za ovogodišnje Valentinovo odabrala je romantičnu komediju 'Ti si taj' (Marry me), a za filmskog partnera Malumu, kolumbijskog glazbenika u usponu s kojim je nedavno snimila hit 'Pa ti'.

image
J.Lo i dalje pleše kao da nikad neće stati
Barry Wetcher/universal Pictures

Glazbeničkom dvojcu priključio se i Owen Wilson, komičar s poviješću ovisnosti o opijatima. Wilson glumi razvedenog matematičara i samohranog oca Charlieja Gilberta koji se spletom okolnosti nađe u braku s apsolutno nekompatibilnom latino zvijezdom Kat Valdez (Lopez), netom prevarenom od zaručnika Bastiana (Maluma).

Sadržajno, ova rom- com je stopostotno sintetički materijal koji sadrži sve što se od proizvoda očekuje, bez ikakvih inovacija. Trivijalnosti se nižu, malo ljubavi, malo nevjere i krivih procjena, mrvicu mudrolija o životnim izborima i 'nit vodilja' na temu pitanja i odgovora. Većina sastojaka upućuje na moguću berbu zlatnih malina, ali zloguke prognoze ne vrijede i za veliku J.Lo.

image
Owen Wilson i Jennifer Lopez simpatični su u ulozi supružnika
Barry Wetcher/universal Pictures

Jenny from the block čudnom je magijom film uspjela spasiti od potonuća i čak ga učiniti gledljivim, i sve bez osobitog truda. Uloga Kat koja unatoč neuspjesima i dalje traži 'gospodina savršenog' bliska je originalu, Lopezici je Kat i kolegica sa stagea, pa joj nije teško preuzeti njezin image i rutinu.

Ni šarmer iz Medellina Maluma kao epizodist nije se pretrgnuo od posla, pred kamerama je ono što jest, mamac za žene, ovdje zapravo pasivan lik koji je mogao, ali nimalo nije utjecao na razvoj središnjeg odnosa Kat i profesora Gilberta, najjačeg aduta filma.

Kat i Charlie kao akteri iz svjetova bez dodirnih točaka slabašnoj radnji dodaju potrebnu dozu bajkovitosti zbog koje gledatelj često zaboravi da je žrtva suptilne romantične podvale. Neobični supružnici Kat i Charlie dopadljivi su dok lelujaju između stvarnog svijeta (školsko natjecanje) i estrade (glamurozni nastupi pop kraljice).

image
Maluma i Jennifer Lopez već su surađivali u glazbenim vodama
Barry Wetcher/universal Pictures
Istini za volju, dublje značenje veze latino dive i samozatajnog profesora matematike uopće se ne propituje, junaci su u prostoru bez poslovnih, obiteljskih i karakternih prepreka kakve bi takav par sigurno spopale u stvarnosti, no tko za to mari?

Malo idile ne škodi u doba covida i rastuće moći društvenih mreža koja je i ovdje 'opjevana'. Vjenčanje i osramoćenje pred milijunima pratitelja, kamerman za instant objave iz svakodnevice pjevačice i nizovi mahnitih objava svjedoče o globalnoj pomami za informacijama od koje žive celebrities.

Koproducentica filma J. Lo u obzir je uzela i glazbenu podlogu. U ovom slučaju to su barem dva broja s potencijalom prerastanja u hitove. Nećemo se začuditi ako top-liste uskoro poharaju balade 'Marry me' ili 'On my way'. Bit će to zgodan podsjetnik na ' 'Ti si taj' , luckasti film koji sigurno neće pomaknuti žanrovske granice ili nas natjerati na razmišljanje o smislu života, no zabaviti svakako hoće.

03. svibanj 2024 06:55