StoryEditorOCM
ZabavaDIVA U ETERU

Tereza otkrila što misli o Mrli i Letu3, bez dlake na jeziku secirala Francuskinje: Brigitte Macron je malo pedofilka

Piše Mozaik SD
23. veljače 2023. - 13:43
Brigitte i Emmanuel Macron, te Tereza snimljena ispred hotela Esplanade, gdje se susrela s francuskim predsjednikom u ZagrebuProfimedia, Cropix

Tereza Kesovija gostovala je na Happy FM-u, gdje je pričala o brojnim zanimljivim trenucima u svojoj prebogatoj karijeri, a voditelji nisu mogli propustiti pitati je kako komentira Let3 i njihovu pobjedu na Dori?

Tereza je, kao što je poznato, ostvarila i vokalnu suradnju s riječkim rokerima u pjesmi "Sam u vodi".


"Let 3 je za mene zakon, ja njih zaista volim i poštujem, radila sam s njima na pjesmi ‘Sam u vodi‘. Njihove tekstove teško je razumjeti, ali baš u svakom svom djelu Let 3 ima poruku. Naravno da smo kod mene doma navijali za njih na Dori!

Mislila sam da ću ostati bez glasa za sva vremena, a njihov odgovor je bio: ŠČ! Bit će u finalu sigurna sam, bit će i dosta galame, jer s one dvije rakete koje se pojave na sceni, one nisu agresivne, no tu su. Znamo dobro kome je upućena kritika - Rusiji i Ukrajini. No, kako su lijepo rekli – samo nam ljubav treba; pusti sve te gole stražnjice i rakete, ljubav je bitna.

Nek‘ prestane taj kaos rata, bijede, patnje i da pokušamo živjeti u miru" - poručila je Tereza.

O Damiru Martinoviću Mrli je kazala da je on "stvaralac koji provodi dane i noći pred spavanje razmišljajući o sljedećem ostvarenju".

"Upoznati ga trebala bi biti privilegija svakog čovjeka" - ocijenila je Tere.

image
Happy FM

S obzirom na to da je desetljećima živjela u Francuskoj, voditelji su pitali Terezu što možemo naučiti o Francuskinjama? 

"Ništa pretjerano! One svoj imidž više imaju zahvaljujući svojoj povijesti, slavnim Francuskinjama koje su bile šik dame, no isto tako i dame sumnjivog morala.

No, generalno o Francuskinjama i Francuskoj imam dobro mišljenje. Prva dama Francuske, Brigitte Macron, koja je u svojoj mladosti bila profesorica svom suprugu, današnjem predsjedniku Emmanuelu Macronu, neminovno ima više godina od njega, dakle bila je i malo pedofilka. No interesantno je u kojoj mjeri ona dobro izgleda, a čini mi se i mudra..." - ocijenila je Tereza.

image
Happy FM

Runjić i tovar

Iz šest desetljeća duge i bogate karijere teško joj je izdvojiti najdražu pjesmu i stihove.

"Netko je rekao da sam snimila više od tisuću pjesama, sad zamisli da imam tisuću djece – koje bi izabrala?. Moram vam reći da je bilo prelijepih pjesama, ako to nije lijepa melodija, onda je tekst koji govori jako puno.

Prve pjesme bile su Zdenka Runjića, spomenula bih ‘Ćakule o siromajima‘, ‘Baladu o tovaru‘... Tovar je u ono vrijeme siromaštva bio jedino prijevozno sredstvo, prevozio je i drvo i lozu i grožđe, Runjić je potekao iz toga miljea, on je zapamtio tovara koji vuče i hrani obitelj, ispričao je jednu životnu priču.

image

U studiju Happy FM-a

Happy FM

Lijepe pjesme su i ‘Molim te ostani‘, ‘Rusticana‘, ‘Fiamengo‘, ‘Ni me stra’...

Zanimljivo je i kako je moj veliki hit pjesma ‘Nono‘, a ja nisam upoznala svog nona ni s mamine ni papine strane, pa značenje nona ja ne znam. Ja ne znam tko je taj čovjek, pa sam ga onda izmišljala dok sam pjevala"... - otkrila je Tereza.

16. travanj 2024 20:21