StoryEditorOCM
ZabavaDubrovački glazbenici o Eurosongu

Tere o Letu 3: ‘Volim ih, ali za finale moraju biti malo uvjerljiviji, nešto mi je sinoć falilo!‘ Ibrica: ‘U početku sam se pitao ‘što je ovo‘, ali vidim da su se dečki stvarno potrudili oko marketinga...‘

Piše Dubravka Marjanović Ladašić
10. svibnja 2023. - 19:19

Hrvatska će s pjesmom Leta 3 ‘Mama ŠĆ!‘ nastupiti u velikom subotnjem finalu Eurosonga, a pridružit će im se Norveška, Švicarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Moldavija i Srbija.

Let 3 se tako kvalificirao u prvu završnicu Eurosonga za Hrvatsku još od 2017. godine, kad nas je predstavljao Jacques Houdek s pjesmom ‘My friend‘.

Pitali smo glazbenu divu Terezu Kesoviju za komentar plasmana u finale Leta 3:

image

Glazbena diva Tereza Kesovija

Vedran Peteh/Cropix

- Oni su moji prijatelji, jako ih volim. Ako je itko želio da oni budu najbolji, to sam bila ja, od početaka - rekla je.

- No, sinoć su bili u nekom čudnom stresu. Nisu mi bili onako dobri kao na Dori - dodala je.

- Ali mi je drago i sretna sam da su ušli u finale. Valjda će nešto promijeniti. Doduše, nisam im se javila, ali morali bi biti malo življi i uvjerljiviji, nešto mi je falilo. Moguće da je to bila trema, nije to samo tako.

Iznijela je i svoje mišljenje o Eurosongu kao manifestaciji:

- Cijeli Eurosong je bez smisla, po meni. Pare se troše na te gluposti, nije bilo nijedne jedine pjesme koja bi mogla biti prihvatljiva, a kamoli hit. Cijela je ta priredba razočaravajuća. Ogromna galama i ništa više. Ni taj light show nije bio nešto, ponavljao se, samo neki krugovi, točkice... Nije me fasciniralo baš ništa.

Nadate li se pobjedi Leta 3 i Hrvatske na Eurosongu?

- Voljela bih zbog njih, ali ne zbog pjesme, koja i nema neku umjetničku vrijednost. Oni su meni simpatični i automatski im zbog te simpatije dajem više glasova nego ostalima. Ruku na srce, sumnjam da će biti prvi - istaknula je Tereza Kesovija.

- Drago mi je da su ušli u finale - rekao je dubrovački kantautor i glazbenik Ibrica Jusić. - Kad je Hrvatska u pitanju, treba navijati za pobjedu, a o ukusima nećemo raspravljati.

image

Poznati dubrovački kantautor i glazbenik Ibrica Jusić

Duje Klaric/Cropix

- U početku sam se pitao ‘što je ovo‘, ali vidim da su se dečki stvarno potrudili da to marketinški odrade kako treba i mislim da su zaslužili prvo mjesto u prvoj večeri. Navijamo da što bolje prođu i u finalu - istaknuo je Ibrica Jusić.

- Bilo je očekivano da će ući u finale - komentirao je dubrovački glazbenik mlađe generacije Srđan Obad.

image

Dubrovački glazbenik Srđan Obad

Cropix/

- Publika je bila oduševljena njihovim ekstravagantnim nastupom, u njihovom stilu. Ove ostale pjesme baš i nisu bile nešto, sve je to neki kliše - dodao je.

- Let 3 je doslovno bio osvježenje za tu cijelu priču, a s druge strane, jako su promišljeno sve napravili da bi se svidjeli publici Eurosonga. Nezahvalno je predviđati konačni ishod. Naravno da mi navijamo za naše, a ovaj put stvarno imamo dobar proizvod na nekoj europskoj art razini. Nadam se pobjedi, ali mislim da se to ipak neće dogoditi jer je tamo prejak lobi - zaključio je.

 

24. travanj 2024 15:54