StoryEditorOCM
ZabavaRazbuktala se mašta

Teoretičari zavjera luduju zbog naslovnice s Gisele Bundchen: optužuju je za sotonizam, idu još dalje: ‘Vidite li to?‘

Piše dv
10. ožujka 2023. - 18:28

Nakon talijanskog izdanja Voguea krajem veljače naslovnica časopisa je postala vrlo brzo viralna. Na naslovnici pozira supermodel Gisele Bundchen koja je odmah optužena za sotonizam zbog poze za koju neki misle da predstavlja vraga. To je izazvalo zavjeru u nekim dijelovima medija, piše Opovo, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Zašto je Gisele Bundchen optužena za sotonizam? Mnogi su smatrali da je njezina poza na fotografiji nevjerojatno slična uobičajenom prikazu Sotone.

Korisnici interneta povezali su Giselinu pozu s likom Baphometa, simboličkog stvorenja koje je bilo povezano s vragom u povijesnim zapisima inkvizicije vitezova templara u 14. stoljeću.

"To je Gisele na naslovnici Voguea, kada je omiljena estetika među slavnim osobama postala sotonska?", pitao je jedan korisnik.

"Primijetite sličnost izraza na njezinim rukama, subliminalni rog formiran linijama slova O i G, odjeću i boje sotonske svećenice i nalazi se pored slike Baphometa", izjavio je drugi.

Oni koji su u potpunosti prihvatili teoriju čak su tvrdili da ime Gisele znači "obećanje ili talac", tvrdeći da je sotonska vještica.

Unatoč kontroverzama na društvenim mrežama, manekenka se nije oglasila o optužbama.

S obzirom na to da je u medijima gotovo non-stop posljednjih devet mjesec zbog razvoda od NFL legende Toma Bradyja, malo je vjerojatno da će je ova iznenadna neželjena pažnja postupno uznemiriti.

Gisele je do sada bila na čak 142 međunarodne naslovnice Voguea tijekom svoje manekenske karijere.

04. svibanj 2024 05:56