StoryEditorOCM
ZabavaLUDNICA POD MARJANOM

Spektakl u Splitu: Jedan je Mišo! Pogledajte atmosferu na Starom placu

Piše dv
5. lipnja 2022. - 21:16
Split, 050622. Stadion Stari plac. Veliki koncert u Splitu - Mate Miso Kovac i prijatelji. Na fotografiji: publika.Paun Paunovic/Cropix

Sve je spremno za Mišin koncert na mitskom mjestu: ‘U sjajnoj je formi. Proba? Ne treba to njemu‘

Brojni uzvanici i obožavatelji stigli su na Stari plac i nestrpljivo iščekuju početak koncerta Miša Kovača na legendarnom Hajdukovom starom placu u samom centru Splita. Cijeli Split već danima je u znaku dalmatinske legende. Mišine pjesme čuju se po kafićima, trgovima, kalama, štekatima, ali i na plažama gdje ih njegovi mlađi obožavatelji - jer Mišu, zna se, slušaju sve generacije, od 7 do 77 - pjevaju s ekipom uz gitare. Mnogi Splićani gradom šetaju odjeveni u majice s pjevačevim likom. Svi jedva čekaju nedjeljni zalazak sunca i start koncerta.

A prema planu koji smo dobili od organizatora, Mišo bi na Starom placu nastup trebao otvoriti pjesmom "Dalmacija u mom oku". Odmah, pa u glavu, u dušu i srce, kako samo to Mišo Kovač zna.

 

Nakon toga legenda koncert nastavlja hitovima "Ti si pjesma moje duše", "Proplakat će zora", "Budi čovjek dobre volje", "Svi pjevaju ja ne čujem", "Najljepše su oči moje majke", "Malo mi je jedan život s tobom", "Kada pjevam suze teku", "Samo jedan dan života"... Prvi dio nastupa Mišo bi trebao prema planu zatvoriti skladbom "Kad se sjetim tebe". Kažemo "trebao" jer Mišo je poznat po tome da se u životu ne ravna prema unaprijed zacrtanim planovima. On se kreće prema emociji i željama publike, on ne zbraja i ne kalkulira, pa onda niti ne planira.

 

- Mene u životu vode samo srce i duša. Takva je i moja publika, ja pjevam za točno takve ljude - kaže Mišo, koji će nakon deset pjesama pozornicu prepustiti svojim gostima Ivani Kovač, klapi Rišpet, Slavonskim lolama, Alenu Nižetiću, Joli i Saši Antiću s kojim će Mišo otpjevati neslužbenu himnu Hajduka, pjesmu "Ja ne mogu drugo nego da ga volin", a potom će svoj nastup nastaviti hitovima "Noćas ćemo zemlji ko materi reći", "Vrelo mog života", "Odavno više ne plačem zbog tebe", "Još i danas teku suze jedne žene", "Samo nas nebo rastavit može", "Poljubi zemlju po kojoj hodaš", "Ako me ostaviš", "Ostala si uvijek ista", "Ti si za me rođena", "Hej živote što me snađe" te "Nikoga nisam volio tako".

Predviđeno je da koncert traje oko tri sata, bez poziva na bis, kojeg će, uopće ne sumnjamo, itekako biti.

Mišo je uoči koncerta sjajno raspoložen. On svojoj publici želi priuštiti događaj za pamćenje, a premda je u subotu navečer sa svojim bendom trebao održati tonsku probu na stadionu, u posljednji je trenutak promijenio plan, priuštivši tako nezaboravnu noć svojim susjedima u Podstrani, jer je probu održao na terasi svog apartmana. Tu se u subotu navečer satima pjevalo, a bome i zaplesalo, a Mišo kaže kako je to tek uvertira u nedjeljni spektakl na Starom placu.

16. travanj 2024 23:59