StoryEditorOCM
ZabavaHOROSKOP

Što nam donose zvijezde u kolovozu, vrhuncu sezone Lava: drama, hrabrost i ljetne ljubavi

Piše Mislav Živković /GG
4. kolovoza 2022. - 14:23

Sezona Lava predstavlja vrijeme kada je sunce u svom vrhuncu, emocije intenzivne i dramatične, a priroda bujna kao kosa pojedinaca rođenih u ovom horoskopskom znaku. Lavovi zrače toplinom, hrabrošću, optimizmom i samopouzdanjem, a ako imate prijatelje Lavove znate koliko je ovakva energija zarazna i koliko se Lavovi trude da je prenesu na druge, donosi Gloria Glam. Vjerojatno znate i da to nije cijela priča – iza samopouzdane rike Lava često se skriva nježna mačkica koja stalno preispituje vlastitu vrijednost, a tako i krhki ego koji će se lako osjetiti uvrijeđenim. Usprkos sumnje u sebe (koju, zbog ponosa, često dobro skrivaju), Lavovi su uvjerljivi protagonisti svojih života: ovi karizmatični pojedinci kreću se kroz ulice kao da su u glazbenom spotu, obožavaju biti u centru pažnje, imaju teatralne pokrete i govor te neopisivu potrebu za samoekspresijom i kreativnim izražavanjem. Sramežljiviji znakovi puno mogu naučiti od Lavova, a njihova je sezona prilika da svatko od nas pronađe svoju unutarnju divu ili pop-zvijezdu te je prošeta po osunčanim ulicama.

OVAN

Prva polovica kolovoza donijet će vam puno elana i energije, a najbolje je da je iskoristite za neki fizički izazov o kojem dugo razmišljate. Bilo da se radi o ekstremnom sportu, planinarenju koje pokušavate dogovoriti ili dužoj ruti biciklom, ovo je vrijeme da se suočite s vlastitim fizičkim (i psihičkim!) limitima. Za Ovnove je izrazito bitno da sami sebe stalno izazivaju i pomiču si granice, a sezona Lava odlična je prilika za to, budući da će se hrabrost ovog sunčanog znaka lako očešati i o vas. Ulazak Venere u znak Lava u drugoj polovici mjeseca može vam donijeti novu romansu ili puno duhovnog ispunjenja u postojećoj vezi. Čak i ako ste solo, njezin trigon s Jupiterom u vašem znaku zasigurno će vam dati osjećaj unutarnjeg mira.

BIK

Hedonistički Bikovi u kolovozu će morati držati obje ruke na novčaniku jer će se lavovska energija najviše manifestirati u potrebi da si udovoljite kroz razne (i često rastrošne) luksuze. Dobar izazov zapravo bi vam bio da si probate organizirati ljeto "on a budget", da si probate omogućiti odmor bez puno novca, bez udobnog kreveta, bez spa centra u hotelu i bez skincare programa u petnaest koraka. Naučite si ugoditi na druge načine – ugoda se nekad krije u stvarima koje vam se neće nužno činiti ugodnima na prvu, a nekad čak i u stvarima koje vam mogu biti iritantne, od zujanja komaraca do neudobnog ležaja na plaži. Bik je znak osjetila, tako da pomirišite, čujte, gledajte i dotaknite svijet oko sebe i nađite u njemu ljepotu.

BLIZANCI

Lavovi i Blizanci imaju puno sličnosti: živahnost i znatiželja te mladenački duh i želja za avanturom samo su neke od stvari zbog kojih se ovi znakovi obično jako dobro slažu. Blizanci si u ovo doba godine vole ispuniti raspored u potpunosti, jer im je društvena energija nepresušna, a želja za akcijom izrazito potentna. Preuzmite inicijativu u svojoj grupi prijatelja da radite raznolike stvari i zauzmete se za one koje su vam bitne. Često imate sklonost okretati stvari na šalu i kroz humor se nositi s težim emocionalnim stanjima, tako da je bitno da vježbate direktno komunicirati, posebno oko svega do čega vam je stalo. Ozbiljni razgovori ne moraju uvijek biti mučni kao što vam izgledaju u osobnim scenarijima.

RAK

Završetak vaše sezone mogao bi vam donijeti netipičnu lakoću. Sve jake emocije koje ste trebali proraditi proradit ćete, osjećate se jače i stabilnije, a vaša svojstvena sramežljivost mogla bi lako prijeći u ekspresivnost. Primijetit ćete kad je netko iznevjerio vaše povjerenje ili nije odgovorio na neke od vaših potreba, i bitno je da ste po pitanju ovoga otvoreni i sa sobom i s drugom osobom. U ovo doba godine lakše vam se zauzeti za sebe, stoga iskoristite ovu energiju da zatražite veće znakove pažnje i istu iskrenost i toplinu koju nesebično dajete drugima. Učinite i nešto što vam nije blisko: odite, primjerice, solo u klub gdje nikad prije niste bili i plešite kao da vas nitko ne gleda. Probudite svoju unutarnju zvijezdu!

LAV

Sam početak vaše sezone 22. srpnja već je nosio osjećaj prešaltavanja na drugu frekvenciju: svijet se čini punim mogućnosti, sve je puno jasnoće. Čeka vas vrlo posebna i zabavna sezona koja će donijeti i ljubavne avanture (uglavnom kratkotrajne doduše), i partyje, i putovanja, i prijateljstva, i uspjehe na poslu. Svijet vam je na pladnju. Usprkos sadržajnosti i sreći koju će vam ovo donijeti, bitno je da ne izgubite iz vida dublju pozadinu vaše stvarnosti. Opažajte stvari koje vam se događaju, jer one su znakovi svemira čemu se trebate posvetiti. Ako vas nešto plaši, to je dobar znak da se trebate s tim suočiti. Ako vas nešto zabavlja, ovo vam je prilika da shvatite zašto i tako uđete u dublji dodir sa sobom. Najbolji način da si posložite brojne osjećaje kroz koje ćete sad proći je umjetnost: pišite, crtajte, plešite, radite skulpture ili što već volite, i tako si sačuvajte podsjetnik na ovo vrijeme i osobu koja jeste. Tako ćete otvoriti vrata za sve što ćete tek postati.

DJEVICA

Blaga neuroza pred sam kraj ljeta dosta je tipična za ovaj znak, stoga je bitno da vježbate biti strpljivi sa sobom kao što ste i sa svojim bližnjima. Mogli biste se uhvatiti da previše razmišljate o stvarima koje nisu toliko bitne, kao i da analizirate društvene situacije u kojima dubljeg značenja zapravo – nema. Ako nemate rješenje koje vam treba u danom trenutku, možda to nije znak vaše nekompetentnosti, nego jednostavne činjenice da možda nema ni problema? Nekad je u redu da po pitanju stvari ne možete poduzeti ništa. Druga polovica mjeseca donijet će vam više stabilnosti zbog prelaska Merkura u znak Djevice, i bit će vam puno lakše razmišljati i komunicirati odmjereno i bez prevelike potrebe za kontrolom.

VAGA

Zaljubljivim Vagama kolovoz bi mogao donijeti nove ljetne romanse, posebno u drugoj polovici, a priče vezane uz njih bit će dramatične i grandiozne kao što i priliči jednoj sezoni Lava. Otvorite oči širom i pazite na signale koje dobivate od svemira, jer svaka je ljubav, pogotovo vama, prilika za samorefleksiju. Astrolozi o Vagama pišu kao o ogledalima, čija prilagodljivost i nježnost s lakoćom uvjetuju to da postajete poput svojih partnera, ali i obrnuto je točno – vaši partneri puno vam mogu reći o tome gdje vi trenutno stojite kao osoba. Bilo da se radi o kratkoj avanturi, početku nečeg predanijeg ili već postojećoj dugotrajnoj vezi, potražite sebe u dubinama druge osobe.

ŠKORPION

Škorpioni bi se mogli naći iziritiranima snažnom srećom i ekspresijom koja pršti na sve strane, kao i visokim vrućinama te tuđom potrebom za dramom. U optimizmu i toplini ovaj pronicljivi znak često vidi površnost i maskiranje emocija, a svaki će Škorpion radije kopati duboko ispod površine nego se prepustiti ovim taktikama. Morate ipak imati na umu da traženje sreće i gledanje na svijet očima djeteta nije uvijek i nužno bježanje od sebe – često može biti strategija samopomoći i jednostavno potreba da se u ovom svijetu nađu lijepe stvari vrijedne života. Jednako kao što se odvažno prepuštate teškim emocijama, mogli biste se na sličan način prepustiti i onim lakšima i ugodnijima – istina ne mora uvijek biti mračna i tragična.

STRIJELAC

Ovom vatrenom znaku sezona Lava donijet će sve što mu sad treba – neočekivane preokrete, uzbuđenje, nove prijatelje, lude zabave, plaže, koktele i život u trenutku. Za vas ova sezona ne predstavlja neku posebnu priliku za dubinom, jednostavno hrpu prilika za užitak i odmor koji vam treba. Ako u nekom trenutku primijetite da vas ne vuku noviteti, impulsi ili hirovi, budite u dodiru s time jer se isto ne radi o lošoj stvari. Dobro je da stvari uzmete i polaganim tempom bez forsiranja u zabavu ako vam se u tom trenu ne zabavlja. Spontanost je ključna, a ona ne znači uvijek onu najluđu opciju na raspolaganju – nekad je spontanost jednostavno blago kočenje i prepuštanje lagodnosti.

JARAC

I Jarci su, kao i Škorpioni, podosta iziritirani svime što ova sezona nosi. Istina je zapravo da Lavovi i Jarci imaju brojne sličnosti, ponajviše u pristupu poslu – dakle u području života gdje se Jarci osjećaju posebno samopouzdano i moćno. I jedni i drugi vole šefovati i vole da je po njihovom, s tim da se Jarci oslanjaju na svoju moć razlučivanja i planiranja, dok Lavovi puste svojoj karizmi i šarmu da odradi stvari. Oboje mogu puno naučiti od ovog drugog znaka, a Jarcima je tako ovo prilika da istraže toplije načine komunikacije te da ne shvaćaju stvari toliko ozbiljno. Neće svijet propasti ako jednom u nečemu niste na nerealnoj razini savršenstva koju si volite zadati kao standard.

VODENJAK

Budući da su Lav i Vodenjak suprotni znakovi, sezona Lava je vrijeme kad se većina Vodenjaka posebno osjeća udaljenima od vlastitog ja, kao Lavovi u veljači. Ova su dva znaka dvije oprečne strane samoekspresije – dok se Lavovi vole isticati u grupi ljudi, Vodenjaci se vole isticati kao pojedinci koji uopće nisu dio grupe jer furaju svoj đir. U oba se slučaja radi o potrebi za izražavanjem koja je jako utemeljena na egu i osjećaju vlastitog ja. Za vas je kolovoz prilika da istražite nove mogućnosti samoekspresije i preispitate postojeće – koji vam služe, a koji ne? Koji vas približavaju drugima, a koji vas zatvaraju u svoj svijet? Ne hvatajte se za poznato i odvažite se promijeniti!

RIBE

Ribama intenzivne emocije nisu daleke, kao ni shvaćanje svega previše osobno, što u kombinaciji s vatrenom energijom u zraku može biti problematično, posebno za obiteljske i prijateljske odnose. Pripazite da svojim prijateljima pristupate s otvorenim srcem i empatijom koja vam prirodno dolazi umjesto s pasivnom agresijom. U konfliktima često znate preuzeti poziciju žrtve i okrenuti tuđi problem oko sebe, i jako je bitno da u tim trenucima ne izgubite svijest o svojim postupcima i na vrijeme se zaustavite ako je to moguće. Postoje zdraviji načini da zaštitite svoje ja, a jedan od njih je to da budete izravniji i jasniji kad iskazujete svoje želje i potrebe.

25. travanj 2024 00:30