StoryEditorOCM
Zabava‘MA KOJA ZVIJEZDA‘

Srpski pjevač opleo po Hrvatima: ‘Kad bi hrvatskim pjevačima zabranili ulazak u Srbiju i održavanje koncerata bili bi ‘gladni kruha!‘ Posebno ga ‘zažuljao‘ Grašo

Piše Lenka Gospodnetić/SD
18. studenog 2022. - 15:09

Srbijanski pjevač i nekadašnji član grupe Generacija 5 Đorđe David žestoko je krititizirao odnos publike i medija u Beogradu prema izvođačima koji nisu iz Srbije; poanta je da publika u Srbiji više cijeni izvođače iz drugih zemalja, smatra Đorđe.

 

Posebno ga je "zažuljao" Petar Grašo.

- Kada je Srbija u pitanju, mislim da mediji mnogo više tretiraju (daju medijskog prostora, nap.a.) izvođače iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bosne nego domaće. Omjer je jedan naspram 14 - ocjenjuje glazbenik, koji drži i da " rijetko možete da čujete nekog našeg izvođača u Hrvatskoj, rijetko kad i rijetko gdje u Bosni, malo češće u Crnoj Gori", donosi Slobodna Dalmacija. 

 

 

O Graši, pak, zbori:

- Nevjerojatno mi je za Petra Grašu da je on najveća regionalna zvijezda, to je notorna laž. Evo, Saša Matić, koji je imao dvije rasprodane Arene, zar nije onda on najveća regionalna zvijezda - zaključuje.
 

 

Smatra i da bi hrvatski izvođači, kad bi im se zabranio ili nepovoljno uvjetovao dolazak u Srbiju održavati koncerte bili "gladni kruha". Đorđe, međutim, diže glas i za povratak rock‘n‘roll-scene (te prave pop-glazbe) na velika vrata u Srbiji, to je neiskorišten potencijal, dade se iščitati iz njegovih riječi.

 

- Ono što je jako, to je naš pop i rock. Zašto je naš Željko Vasić lošiji od nekog njihovog? Zašto je naša Aleksandra Radović lošija od nekog njihovog? Mislim da je sve ovo loše, prvo loše za budžet države, za industriju zabave, a opet izgleda da ja jedini sebi dajem za pravo da pričam javno i komentarišem, dok su rockeri negdje postali miševi koji čekaju samo varijantu da odu na neku svirku, uzmu pare i budu što nevidljiviji - poprilično je ogorčen glazbenik iz starije garde, prenosi Klix.ba.

03. svibanj 2024 06:33