Za ovaj aromatični sočni kolač ne treba previše vremena ni truda, ali su potrebna dva domaća, neprskana limuna deblje kore. Biskvit se može poslužiti sam, bez kreme, ili peći u kalupima za muffine, u tom slučaju nešto kraće - oko 20 minuta. Savšen dodatak ovom kolaču je marmelada od naranača.
Sastojci za biskvit:
4 jaja
130g cukara
80g masla
120g brašna
1 prašak za pecivo
2 limuna deblje kore, potrebna korica i sok (ako je limun veći, onaj tanje kore s mnogo više soka, onda je dovoljan jedan)
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa žumanjke umutiti s cukarom.
Dodati limunov sok, istopljeno maslo, brašno, prašak za pecivo i koricu limuna.
Bjelanjke s malo soli utući u čvrsti snijeg i dodati već pripremljenoj smjesi.
Biskvit peći na 180 Celzijevih stupnjeva, oko 25 minuta.
Krema:
250g mascarponea, sobne temperature
250ml hladnog vrhnja za šlag
35g cukara u prahu
mala žličica arome vanilije
Priprema:
Mascarpone i cukar miješati dok smjesna postane kompaktna, a onda dodati hladno vrhnje za šlag i aromu vanilije, pa miksati na najjačoj brzini.