StoryEditorOCM
ZabavaMože li očitije

Rusi smišljaju alternative za popularne zapadnjačke napitke, nazivi su urnebesni: ‘Sprite‘ je postao ‘Street‘, ‘Fanta‘ je ‘Fancy‘, a ‘CocaCola‘...

Piše dv
17. svibnja 2022. - 17:59

Nakon što je većina zapadnih kompanija objavila da napušta rusko tržište, Rusi su se okrenuli domaćim alternativama. Tako je ruski proizvođač napitaka 'Očakova' predstavio svoje alternative za popularne zapadnjačke napitke, prenosi Klix.ba.

Poznata ruska kompanija, popularna po proizvodnji slavnog pića Kvas, tradicionalnog pića s niskim udjelom alkohola, napravljenog od ječma, raženog brašna i šećera, ponudila je napitak 'Street' kao očitu alternativu za 'Sprite', 'CoolColu' za 'Coca Colu' i 'Fancy' za 'Fantu', prenosi Slobodna Dalmacija.

Na svojoj službenoj web stranici tvrtka nije imenovala zapadnjačke parnjake, pa je 'kola' na primjer opisana kao kultni okus.

Ovo je dio namjera Kremlja da počne proizvoditi domaću robu jer su zapadne sankcije faktički onemogućile trgovinu popularnim brendovima iz Europe i Amerike.

Nema sumnje da će se Rusi nadati da je kvaliteta ovih pića bolja od zamjena koje su se nudile u vrijeme Sovjetskog saveza, kada je režim zabranjivao uvoz većine zapadnih proizvoda, piše Klix.ba.

image

Ruske alternative popularnih napitaka

Screenshot/Ochakovo
26. travanj 2024 16:29