StoryEditorOCM
ZabavaPODSJEĆANJE U ČAST HUGHU HEFNERU

Riječanke i Zagrepčanke pozirale su za Playboy 1981. i u Dubrovniku

Piše 100 posto
28. rujna 2017. - 20:04

U četvrtak je u 91. godini otišao vitalan starac koji je živio snom većine muškaraca. Čitav svoj život Hugh Hefner je proveo okružen lijepim ženama, pijuckajući usput Jackie-Colu i šećući uokolo u bademantilu, piše portal 100 posto. Velikan je 1953. godine izdao prvi broj Playboya s fotografijama gole Marilyn Monroe, rugajući se ondašnjim konzervativnim i puritanskim strujama u Sjedinjenim Američkim Državama, koje su u ono vrijeme bile uvjerene u zabranu kontracepcije na prostoru SAD-a, ali i cenzuru riječi "trudnoća" u televizijskim serijama.
Hefner je bio odgojen u konzervativnoj, srednjoklasnoj obitelji koja je bila prilično posvećena religiji te u u kojoj nije bilo razgovora o seksu. Licemjerje konzervativizma je prema vlastitim riječima uvidio još u vrlo ranoj dobi, a magazin kojega je kreirao u svojem apartmanu u Chicagu za 8000$ prodao se u 54.000 primjeraka i uskoro postao veliki hit s franšizama po čitavom svijetu. Duplerice Playboya otada pa do danas punile su poznate i uspješne žene iz svijeta glazbe, filma, sporta i televizije, a među njima su se tijekom osamdesetih godina našle i lijepe Jugoslavenke. Fotografirao ih je na Jadranu legendarni Playboyev fotograf Pompeo Posar, rođen u Trstu i odgojen u Zagrebu.
U čast Hughu Hefneru, antikonzervativizmu i obnaženim, lijepim Jugoslavenkama prenosimo foto esej o "ljepoticama s Jadrana", objavljen u američkom izdanju Playboya 1981. godine. Prilog u Playboyu možete pogledati OVDJE.

19. travanj 2024 03:58