StoryEditorOCM
ZabavaKruh sa sedam kora

Radnica na luksuznoj jahti otkrila s kakvim se zahtjevima susreće: ‘Nevjerojatno je što je jedan milijunaš zatražio‘

Piše dv
21. lipnja 2023. - 12:24
Giselle je, kao i mnogi drugi, voljela more, putovanja i dobru zaradu pa se zaposlila na luksuznoj jahti (ilustracija)Afp

Plovidba i ljetni gušti na luksuznim jahtama san je mnogih pod nas. Za neke je san i rad na takvim jahtama.

Međutim takav posao ima i svojih teškoća.

O tome svjedoči iskustvo koje je podijelila Giselle Auzeta (39), s višegodišnjim stažem u tom poslu, s kojim je počela jer voli more i putovanja, a i posao je dobro plaćen.

Giselle je otkrila da radnici na jahti gostima nikada ne smiju reći ne, osim u dva slučaja: kada je riječ o seksualnim zahtjevima ili kada im ti zahtjevi utječu na zdravlje ili na život. "Svaki zahtjev, ma koliko se bizarnim, ludim ili čudnim činio, moramo ispuniti", rekla je za ona za Metro.

image

Zaposleni na jahti moraju biti na potpunoj dispoziciji gostima, osim u dva slučaja

Afp

Sa čitateljima je Giselle Auzeta podijelila i dva najbizarnija zahtjeva gostiju. Jedan je putnik zahtijevao da jedna od hostesa stoji u kutu blagovaonice i gleda u njega dok on jede večeru. Drugi zahtjev je bio još bizarniji. "Jednom je jedan milijunaš rekao da će platiti 10.000 dolara članu posade koji obavi nuždu iznad staklenog stola dok on bude ležao ispod", ispričala je Giselle za Metro, prenosi Dnevnik.hr.

Unatoč takvim iskustvima, Giselle, koja se sada bavi organizacijom događaja i administracijom, ističe i prednosti rada na jahti kao što su posjet nevjerojatnim mjestima, pogledi, zalasci sunca, ljudi iz različitih dijelova svijeta, a posada postane kao obitelj.

Svaki budući član posade superjahti treba odvagnuti prednosti i zahtjeve toga posla i donijeti odluku je li spreman biti na dispoziciji zahtjevima i hirovima superbogate klijentele.

image

Kada se pročita Giselleina ispovijest, čovjeku dođe da kaže: Hvali jahtu, drži se kraja (ilustracija)

Nicolas Tucat/Afp
04. svibanj 2024 17:24