StoryEditorOCM
ZabavaPUCANJE DO KRAJA?

Princ Harry u novim epizodama na Netflixu sipa ‘čisti otrov‘? Optužio je kraljevsku obitelj da lažu, iznio tvrdnju da su on i Meghan bili žrtve zlostavljanja, evo svih detalja

Piše marija čović/sd
12. prosinca 2022. - 15:13

U najnovijem traileru za drugi dio Netflixove dokumentarne serije o princu Harryju i Meghan Markle, on je optužio kraljevsku obitelj za laganje kako bi zaštitila njegovog brata, princa Williama, te ustvrdio kako su on i Meghan bili žrtve "institucionalnog zlostavljanja", piše Slobodna Dalmacija.

To je jedan od najžešćih napada na kraljevsku obitelj koje su Harry i Meghan dosad iznijeli.

- Oni su bili sretni iznoseći laži kako bi zaštitili mog brata, ali nikad nisu bili spremni iznijeti istinu kako bi zaštitili nas – kaže Harry u najavi završne tri epizode dokumentarne serije koje će se prikazati u četvrtak.

Nije jasno na koga se odnosi to Harryjevo "oni" i za kakve ih laži optužuje, a već prije su Harry i Meghan optužili osoblje kraljevskog domaćinstva da su dostavljali medijima lažne informacije o njima kako bi naštetili njihovom ugledu.

Sa mnom su ‘hranili vukove‘

U traileru Harry kaže i "ne znam što bi nam se dogodilo da nismo otišli", a Meghan dodaje "nisam bila bačena vukovima, sa mnom su nahranili vukove".

Trailer koji traje minutu i pol fokusira se na Harryjevu i Meghaninu odluku da napuste pozicije radnih članova kraljevske obitelji nakon čega su se skrasili u njezinoj rodnoj Kaliforniji i sklopili oko 120 milijuna dolara vrijedne ugovore s Netflixom i Spotifyjem.

image

Preostale tri epizode dokumentarne serije o princu Harryju i Meghan Markle prikazat će se u četvrtak

Angela Weiss/Afp

U prve tri epizode dokumentarne serije par je, između ostaloga, govorio o burnom odnosu s medijima, Meghan ih je optužila da su je željeli uništiti.

Nova najava preostale tri epizode potvrdila je mišljenje nekih stručnjaka da će njihov sadržaj biti "čisti otrov".

Niz tvrdnji iznesenih u prve tri epizode britanski mediji su uz informacije iz insajderskih kraljevskih krugova raščlanjivali i opovrgavali, optužujući Harryja i Meghan za iznošenje laži i manipuliranje.

Bijes zbog grotesknog naklona

Poseban bijes javnosti izazvalo je Meghanin groteskni naklon dok je govorila o prvom susretu s pokojnom kraljicom Elizabetom II., a još više činjenica da joj Harry bez riječi dozvoljava da pokazuje takvo nepoštovanje prema najdugovječnijoj britanskoj vladarici i njegovoj baki, kao i britanskoj tradiciji.

Stručnjaci za kraljevsku obitelj tvrde kako William neće Harryju nikad oprostiti nepoštovanje koje su on i Meghan pokazali prema Elizabeti II., kao ni činjenicu da je Harry dozvolio Netflixu da koristi isječke zloglasnog intervjua njihove majke, pokojne princeze Diane, za BBC-jev program "Panorama" 1995. godine.

image

Odnos među braćom nepovratno je narušen

Chris Jackson/Afp

Sa svih strana se čuju zahtjevi da se Harryju i Meghan oduzmu kraljevske titule, kao i da se njega izbaci iz nasljednog reda na britansko prijestolje, te da im se ne dozvoli da prisustvuju krunidbi kralja Charlesa III. u svibnju sljedeće godine.

Kraljevska obitelj se, po običaju, još nije službeno oglasila o bilo čemu što su Harry i Meghan dosad iznijeli u dokumentarnoj seriji. Hoće li zbog direktnog napada na prijestolonasljednika Williama, a moguće i njegovu suprugu Kate, te Charlesovu suprugu Camillu, ipak odlučiti reagirati, tek ćemo vidjeti.

image

Stručnjaci za kraljevsku obitelj tvrde kako William neće Harryju nikad oprostiti nepoštovanje koje su on i Meghan pokazali prema pokojnoj kraljici Elizabeti II.

Martin Meissner/Afp
03. svibanj 2024 09:24