StoryEditorOCM
ZabavaDJ IVESS |

Predstavila ljepote Dubrovnika video setom za festival u Detroitu

Piše dv
13. kolovoza 2021. - 14:16

Video set sniman na taraci Umjetničke galerije je spoj elektroničke glazbe sa povijesnom baštinom Dubrovnika i suvremenom umjetnošću - jednom riječju produkcijsko remek djelo.

"Dok se mali ljudi trude probuditi grad, oni veliki ga zabranama uspavljuju, dozvolite nam da živimo jer Dubrovnik to smo mi", kaže DJ Ivess.

"Dubrovnik is calling" je reklama za moj Dubrovnik nastala suradnjom DJ Ivess i Play Production PP. Ovim putem zahvaljujem majstorima produkcije, a najviše Željku Kovačeviću na odrađenom poslu svjetske razine, piše klubskascena.hr

Bila sam, a mogu reći da sam i danas neumorni plesač, kada je dobra glazba u pitanju. Elektroničku glazbu dijelim na dva žanra, ili plešem, ili ne plešem. Pogotovo u zadnje dvije godine, od kada se i sama počinjem baviti dj-ingom, shvatila sam da nema toga žanra kojeg preferiram, nema predrasuda kao nekada, ili plešes ili ne.

E sada, ne mogu reći da se bavim glazbom jer glazba je za mene trenutno nešto što me čini sretnom, trenutci za opuštanje su onda kada nema obaveza. Nema u mene nekog kontinuiteta, a da vam iskreno rečem nemam ni neki cilj…

Nikada nisam bila ukalupljena u cjelini, ja sam uvijek bila ona koja je morala ići u kontru. Htjela sam snimiti set sa elementima Dubrovnika, sa svojom ekipom, dress code je bio da izraze svoju osobnost, budite ono što jeste, bez maski, nešto što se ne usudite obući, a toliko želite.

Apsolutno je sve bilo na našoj strani…samo smo čekali pravi trenutak. U međuvremenu mi se javlja organizator Charivari festivala i u jednom neformalnom razgovoru mu ispričam o projektu na kojem radimo i tu je svaki neformalni dio razgovora završio.

Projekt više nije bio nešto što ćemo eto tako snimiti za svoju dušu, već je postao dio festivala koji se održava upravo u Detroitu. Projekt je bio zamišljen u puno skromnijem izdanju nego što je ispao na kraju.

Naš projekt je video set koji je virtualno najavio festival Charivari Detroit 2021

Je li moguće da mi se ove stvari ovako spontano događaju u samo dvije godine nekontinuiranog rada…Ta vibra koju osjećam dok sviram, u momentima kada mi se glava ježi; tu vibru prenosim na svoje ljude s kojima sam inače u jednom zatvorenom krugu; tu vibru ću sada podijeliti sa svim ljudima koji budu gledali ovaj set, to je ta energija koja me gura naprijed i koja me je gurnula korak dalje da napravim nešto više."

"Taraca Umjetničke galerije mi je oduvijek bila posebna, prostranost i raskoš te ljepota pogleda na Grad, bili su dovoljni razlozi da krenemo u ovaj projekt. Pridružuju nam se Ana Obradović kao make up artist, Džemila Dilberović kao dizajnerica haljina koje su cure nosile, Maro Turčinović kao koordinator rasvjete, Club Revelin je dodijelio dio rasvjete kao i Bonnar d.o.o., Play-production ekipa producenata i snimatelja, Dubrovačke ljetne igre s renesansnim kostimima, cvjećara PatRea za dekoraciju, gospar Tonko Smokvina te TZ Dubrovnik koji su nam odobrili ovakav projekt u Umjetničkoj galeriji, a posebnu zahvalu upućujem gospodi Madi, koju nisam osobno upoznala, a koja je pustila muža Vlaha Kitina s bubnjarima iz Župe da mi uveličaju ovaj događaj jer oni su sa svojim performansom začinili dio seta", rekla je Ivess za Dubrovački vjesnik.

17. travanj 2024 18:55