StoryEditorOCM
ZabavaFESTIVAL SENTIMENTO

PREDSTAVA KOJA INSPIRIRA Ne propustite 'Jučer sam se sjetio plave'

Piše PSD.
31. svibnja 2017. - 15:33

Festival Sentimento ove godine nudi najraznovrsniji program do sada. Ovaj jedinstveni kulturno-umjetnički festival proširuje svoj programski sadržaj i na poseban način povezuje i uključuje različite kategorije ranjivih skupina društva. Program započinje jednim posebnim koncertom 4. lipnja u Katedrali.

Ove godine poseban gost festivala Sentimento je najstarije kazalište slijepih i slabovidnih u svijetu „Novi život“. Prvu predstavu odigrali su 1948. a od tada uspješne kazališne kritike pobrali su na svojim nastupima diljem Europe. Posebno mi je drago da će naša publika imati priliku vidjeti njihovu najuspješniju predstavu „Jučer sam se sjetio plave“ koju je Petra Radin napisala i režirala inspirirana životima glumaca koji i sami glume u predstavi. Da se radi o izuzetnim glumcima i talentima svjedoče brojne nagrade, priznanja i pozitivne kritike kao i sudjelovanja profesionalnih videćih glumaca u pojedinim predstavama. Publika nakon njihove predstave odlazi inspirirana i motivirana jer je ova predstava jedna prava oda životu.

Predstava će se održati u Kazalištu Marina Držića 5. lipnja s početkom u 20:30 sati.

'Posebno sam zahvalan Kazalištu Marina Držića koje je tako srdačno otvorilo vrata našem festivalu ugostivši „Kazalište novi život“ iz Zagreba', poručio je Stijepo Gleđ Markos, idejni začetnik festivala.

27. travanj 2024 00:30