StoryEditorOCM
ZabavaVIDEO

‘Pramaljeća i marčane bure‘ spojili tradiciju i sadašnjost: Klapa Kaše snimila spot s ljepotama Konavala, jedva čekaju nastup na Splitskom festivalu

Piše dv
16. lipnja 2023. - 15:01

Dubrovačka klapa Kaše predstavlja novu pjesmu „Pramaljeća i marčane bure“ s kojom ove godine idu na 63. Splitski festival.

Pjesma je spoj povijesti i tradicije uz glazbenu svježinu, kažu iz klape koja za ovu godinu priprema još mnogo toga, od nastupa do novog albuma.

image

Klapa Kaše na Sokol kuli

Lea Markovinović/

- Kako marčane bure obično znače kraj zime i početak novog proljeća, odnosno novo buđenje, tako ovim singlom otvaramo ovogodišnju sezonu festivalskih nastupa, ali i novih pjesama klape Kaše, najavila je dubrovačka klapa novu pjesmu koju će ove godine zapjevati na Splitskom festivalu.

- Radujemo se tom nastupu u Splitu, gdje ćemo biti glas juga Hrvatska, poručila je klapa. Pjesma je u njihovom stilu dala počast glazbenoj tradiciji. Autor glazbe i aranžmana je Vicko Dragojević, a autor stihova Pjero Mirić. Pjesma je dobila i spot kojemu je redatelj Dominik Miljak:

- Prilikom snimanja glazbenog videa željeli smo se odmaknuti od uobičajenih lokacija i tema, te smo odabrali divne lokacije u Konavlima. U dogovoru s Društvom prijatelja dubrovačke starine, koje skrbi o ovim lokacijama, snimali smo na mitskom Sokol gradu, utvrdi koja se već dugih 7 stoljeća nadvija nad čitavim Konavlima, ali i u Kneževom dvoru u Pridvorju", poručio je Vicko Dragojević u ime klape i dodao kako se nadaju da će novi singl biti lijep spoj tradicije, povijesti i sadašnjosti, čemu klapa Kaše teži već 16 godina postojanja.

image
Lea Markovinović/

 

Klapa Kaše će uz Splitski festival nastupiti i na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, a drugi dio godine biti će u znaku njihovog novog nosača zvuka – "Kolendo, kolendo, veselo, veselo" koji je klapa snimila uz Tamburaški orkestar HRT-a.

 

 

02. svibanj 2024 20:24