StoryEditorOCM
ZabavaNOVI TURISTIČKI SADRŽAJ|

PONAT Svi rade sunčalište, a oni hladilište i vježbalište u oazi usred grada

Piše PSD.
6. kolovoza 2020. - 10:09
Na dijelu Babina kuka između Mandrača i Copacabane, Dubrovnik uskoro dobiva novi sadržaj, objekt koji trojica dubrovačkih medijskih veterana, upravo dovršavaju. Kažu da će to u konačnici biti "hladilište" i vježbalište u oazi u srcu grada.
Suvlasnici, prijatelji i TV snimatelji Maroje Žanetić, Toni Banović i Maroje Capurso žele da objekt postane mjesto opuštanje i uživanja sugrađana uz more. Kažu da više od tisuću Dubrovčana dnevno prođe do Mandrača i okupa se na plaži, a oni će im sad ponuditi osvježenje.

image
Sugrađani Toni Banović i Maroje Capurso uređuju oazu u centru grada
Ahmet KALAJDŽIĆ


- Radimo na prostoru veličine oko 300 "kvadrata", početak rada je do 15. kolovoza. Nećete trebati kredit za popiti sok ili kavu. Ležaljke ovo ljeto dajemo gratis, kao i lani kad smo imali koncesiju za malu plažu zapadno od Mandrača ispod novog objekta. Važni su nam prvenstveno domaći, a kad oni dođu, slijedit će ih i stranci. Radit će se do 22 sata, a bit će žive glazbe: jazz, gitara, clasik, klape... - kaže Toni Banović i dodaje kako su posebno pazili na minimalniu invaziju u okoliš. Daske platoa postavljene su na drvene grede i u slučaju potrebe sve se vrlo brzo razmontirati i vratiti u prvobitno stanje, kao na filmskom setu.
Capurso dodaje kako im se tvrtka zove Toilette d.o.o. a objekt, u cjelosti od prirodnih materijala, zvat će se "Ponat". I doista sve asocira na daske od kojih je načinjen:- Da, to su ponte ali je ponat i u kartanju, ponat ti stave u Hitnoj pomoći kad se ozlijediš. To je i asocijacija na pontamenat - dodaje Banović.

image
Trojica dubrovačkih medijskih veterana dovršavaju turistički objekt imenom Ponat
Ahmet KALAJDŽIĆ


-Po dovršenju radova preostaje nam odnijeti alat kojim smo očistili šikaru, Od početka izolacije zbog koronakrize nas trojica smo radili uz pomoć prijatelja. Tako nam je Goran Daldon ustupio svoj kamion. Neopisivo nas je iznenadilo koliko je, zapravo, malo stabala žilave tetivike bilo u gustoj živici! Sve je bilo zaraslo kao u džungli, bez kosjera se nije moglo proći! Po dovršenju sezone ćemo iskrčiti šikaru oko nas da, u slučaju potrebe, vatrogasci mogu brže intervenirati. Kad se sjetimo koliko smo platili za deponiranje otpada prikupljenog tijekom krčenja i čišćenja šumice gdje su nesavjesni bacali stare gume, gambele, plastične boce i kante, pa i stvari od prije Domovinskog rata- prisjeća se Capurso.
Banović dodaje da žele od trim- staze napraviti novu gradsku šetnicu:- Dogodilo nam se nešto nevjerojatno: nitko nas nije opstruirao, dobivali smo samo pohvale! Valamar je prepoznao dobru ideju i velikodušno nam iznajmio prostor. Mi nismo ugostitelji i od hrane će biti samo grickalice i smoothie. Sendviči možda dogodine. Glazba sigurno neće smetati onima u Štikovici i Kantafigu. Bit ćemo i pet i eco friendly, na prilazima će biti zdjelice sa svježom vodom za kućne ljubimce.

image
Trojica dubrovačkih medijskih veterana dovršavaju turistički objekt imenom Ponat
Ahmet KALAJDŽIĆ


Treći član tog medijskog terceta Maroje Žanetić otkriva još jedan adut:
- Nemamo mi samo drvene lčežaljke, ponte smo prije postavljanja pilali u konturama stabala i stijena u okolišu. Svi će stolovi i stolice biti drveni, od paleta! Zbog COVID razmaka bit će ih manje od plana, a ciljani gosti su domaći ljudi. Dok smo radili i stranci su se raspitivali i slikavali nas. Oduševili bi se kad smo im rekli da ćemo jogging upotpuniti konceptom vježbališta i yoge te "hladilišta" u prirodnoj šumskoj sjeni. Šumska smo oaza usred grada, a zbog Omble smo 5 stupnjeva hladniji od ostalih lokacija u gradu. Jedan od voditelja vježbališta bit će ugledni kineziolog i osobni fitness- trener Elvis Agović - otkriva Žanetić.

image
Trojica dubrovačkih medijskih veterana dovršavaju turistički objekt imenom Ponat
Ahmet KALAJDŽIĆ


Na kraju, suvlasnici dodaju:- Mi smo djeca Grada koja žele uraditi nešto lijepo za svoj grad. Istina, plaža ima težak ulazak u more i nije za djecu i starije, ali sadržaji će nadoknaditi taj nedostatak. Zdravi život je cilj: mnogi jutrom rano šeću ili trče. Ovo je rijetka gradska oaza bez ispušnih plinova automobila. Trim- staza je izvrsna i želimo je očuvati!
24. travanj 2024 04:16