StoryEditorOCM
ZabavaNEVIĐENE MJERE OSIGURANJA I "PROTUNOVINARSKE" MJERE

POČELO SNIMANJE IGRE PRIJESTOLJA Jon Snow u Dubrovniku? 

Piše PSD.
6. veljače 2018. - 15:14

Pod paskom zaštitara i strogih sigurnosnih kontrola počelo je snimanje osme sezone megapopularne američke serije "Igra prijestolja". Sam set je zaštićen tako da se samo može naslutiti što se točno događa iza ograde. Zasad se snima na tvrđavi Lovrjenac i zidinama, a nagađa se kako je u Dubrovnik stigao i glumac Kit Harington koji u seriji glumi Jona Snowa.  

Podsjetimo, za potrebe HBO-ove ekipe i snimanja posljednje sezone u kojoj Dubrovnik predstavlja Kraljev grudobran na Pilama je već prošli tjedan postavljen šator s opremom za filmaše. U studenom prošle godine kreativni tim serije viđen je kako istražuje nove lokacije za snimanje po Gradu, pa nije isključena mogućnost da se završni dvoboji odigraju i na nekim drugim mjestima unutar povijesne jezgre. Iako su Dubrovčani već navikli na brojna filmska snimanja i statiranje, neslužbeno se doznaje da ovaj put neće biti uključene domaće snage, nego će sav posao odraditi produkcija serije. 

Ipak, očekuje se da će finalno snimanje uz Haringtona, u Dubrovnik dovesti i Emiliju Clark kojoj je upravo uloga Majke zmajeva donijela svjetsku slavu. Glumica je prije dva dana snimala reklamu u Rimu, dakle Dubrovnik joj nije tako daleko. Ekipa je prije tjedan dana bila na Islandu gdje su snimali završne scene u hladnoći i snijegu. Sve bi trebalo biti snimljeno do kraja 2018., a prema informacijima HBO-a, finalna sezona će se prikazati 19. travnja 2019.

Sedma je sezona završila padom Zida i probojem vojske mrtvih koja kreće prema Kraljevu grudobranu, odnosno Dubrovniku, koji od 2011. glumi glavni grad Westerosa. Kolika je važnost serijala, potvrđuje i istraživanje Ekonomskog instituta u Zagrebu prema kojemu je snimanje serijala Igra prijestolja u Dubrovniku povećalo turističku potrošnju za 126 milijuna eura i donijelo milijun i pol turističkih noćenja više.

Prvi dan snimanja zabilježio je objektivom Tonči Plazibat te priredio posebnu fotogaleriju. Dv

30. ožujak 2023 17:40