StoryEditorOCM
ZabavaMALI KRUG VELIKIH LJUDI

Petar Grašo će sutra na vjenčanju imati dva kuma, šapću nam možda i tri! Za drugoga znamo da ga je naučio vrhunski kuhati, a i pjevač je svjedočio njemu kad se ženio za Talijanku Flaviju

Piše Mozaik SD
18. veljače 2022. - 16:56

Petar Grašo na sutrašnjem vjenčanju neće imati jednog, nego dva svjedoka.

Pored košarkaške legende i Grašinog dugogodišnjeg prijatelja Dina Rađe, u najvažnijem danu uz splitskog glazbenika stajat će i drugi blizak prijatelj, poznati slovenski chef, ugostitelj i sommelijer, Tomaž Kavčić.

Petra Grašu i vlasnika čuvene gostione "Pri Lojzetu” u Zemono dvorcu, veže dugo prijateljstvo, a sada će biti i dvostruki kumovi, javlja Gloria, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, Petar je Kavčiću bio kum na njegovom vjenčanju, što dovoljno govori o njihovoj bliskosti.

image
Tomaž Kavčić i Dino Rađa: dva vjenčana kuma Petra Graše
Damir Krajač/Cropix


Splitski glazbenik i slovenski chef znaju se preko deset godina, iz vremena kad je Petar Grašo ozbiljno maštao i o karijeri ugostitelja, te je s roditeljima Snježanom i Zoranom vodio njihov bivši obiteljski restoran "Adriatic-Grašo” u Splitu, gdje će sutra i biti održana svadbena večera.

image
Tomaž Kavčić u svojoj gostilni Pri Lojzetu 
Goran Šebelić/Cropix


Kao iskusni chef, koji je četvrta generacija ugostitelja u njegovoj obitelji, Kavčić je Graši jedno vrijeme bio i svojevrsni mentor. U Splitu se pamti da je ugledni Slovenac bio i kum Grašinom restoranu u kojemu je i često kuhao.

image
Tomaž Kavčić i Zoran Grašo u Grašinom restoranu u Splitu snimljeni još 2013. godine
Nikola Vilić/Cropix


Petar je više puta naglašavao kako je puno toga o kulinarstvu naučio od svog kuma i prijatelja.

Inače, u Splitu se već počelo okupljati društvo koje su Grašo i Hana Huljić pozvali na svoje vjenčanje. Iz Zagreba su tako jučer stigli Dino i Viktorija Rađa, koja je na svom Storyju najavila dolazak. Među prvima je lajkala Hanina kuma, pjevačica Domenica Žuvela.

image
Tomaž Kavčić u društvu Danijele Martinović, Mile Dude, Petra Graše i Zorana Dude snimljeni prije godinu i pol dana
Tomislav Krišto/Cropix


Osim s Domenicom, Viktorijom i Dinom Rađom, te Tomažem Kavčićem koji je došao sa suprugom, Talijankom Flaviom, mladenci će sutra slaviti s najužom obitelji: Vjekoslavom i Tončem, Snježanom i Zoranom Grašom, Haninim bratom Ivanom, Petrovom sestrom Bugom te Vjekoslavinom mamom i dvjema sestrama s njihovim obiteljima.

image
Od prve zajedničke fotografije kao para u listopadu u Zagrebu do sutrašnjeg vjenčanja prošla su samo tri mjeseca, a toliko toga se dogodilo: Petar Grašo i Hana Huljić
Arhiva/Cropix
image
Iza njih su desetljeća druženja i prijateljstva, sigurno će se i sutra vrhunski feštati: Viktorija Rađa i Petar Grašo snimljeni na terasi restorana "Adriatic Grašo"
Livio Andrijić/Cropix
image
Viki i Grašo na otvorenju njegovog restorana 2003. godine: tih je godina Petar razmišljao puno više o gastronomiji, nego li o glazbi
Jakov Prkić/Cropix
07. svibanj 2024 17:27