StoryEditor
ZabavaRECEPT|

Ovog Uskrsa sami napravite pincu kakvom se slade u zagrebačkoj Esplanadi!

Piše Vana Babić/DH
3. travnja 2021. - 10:47
Pinca glavne chefice zagrebačke Esplanade Ane GrgićMarko Miscevic/cropix

Glavna chefica zagrebačke Esplanade Ana Grgić predstavila je Dobroj hrani svoj recept za uskršnju pincu.

Potrebno vam je:

500 g glatkog brašna

100 g maslaca

100 ml mlijeka

75 g šećera

2 žumanjka

2 jaja

30 g svježeg kvasca

1 vanilin šećer

korica 1 naranče

korica 1 limuna

grožđice po želji

rum za namakanje grožđica

image
Pinca glavne chefice zagrebačke Esplanade Ane Grgić
Marko Miscevic/cropix

Priprema:

Pobrinite se da sve namirnice budu sobne temperature. Prvo otopite svježi kvasac u 100 ml mlakog mlijeka pa mu dodajte 3 žlice brašna i 1 žličicu šećera. Pustite na toplom da kvasac "odradi" i da udvostruči svoj volumen. U ostatak brašna umiješajte kvasac, a zatim i sve ostale sastojke. Tijesto morate mijesiti dok se ne odvaja od stijenke posude. Zatim ostavite tijesto na toplom mjestu da se diže jedan sat dok se tijesto ne udvostruči. Nakon toga ga premijesite i dodajte grožđice koje su se namakale u rumu, zatim ponovno pustite da se tijesto još jednom digne.

Kad se udvostručilo, podijeliti ga u dva dijela ako želite veće pince ili četiri dijela ako želite manje.

Tijesto oblikujte u pravilne kuglice te ih ponovno stavite na toplo da se dižu oko 15 minuta. Dignute pince premažite razmućenim jajem. Zatim ih zarežite škarama ili nožem u obliku križa.

Pospite ih s malo drobljenog šećera. Pecite ih na 165°C oko 25, 30 minuta.

21. travanj 2021 12:02