StoryEditorOCM
ZabavaVRUĆA ROBA

Ovo su kolibe za detoks duše! Drvo, peć, čaj i pogled na prekrasnu prirodu hit su ovog Valentinova

Piše anita matić/sd
7. veljače 2023. - 15:57

U kategoriji idealan zimski odmor nemalen je broj onih koji bi sebe vidjeli u idiličnoj drvenoj kućici. Snijeg pada, drva se lože, prostorija miriše kuhanim vinom, a ni miris sarmi u ovakvom ambijentu ne bi nikome smetao. U kući toplo, vani hladno, a ugođaj onako pravi zimski, opuštajući i u potpunoj suprotnosti sa svakodnevnim životnim ritmom u petoj brzini. Hoćeš po cijele dane odmarati, hoćeš izvući i iz kuće, ali i okolne prirode maksimum - gostima na volju, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o posebnim kućama kojima ne fali posjetitelja tijekom cijele godine, no budući da je zimi ovdje ugođaj poseban, a i stiže Valentinovo, može bit da će upravo ovih dana kolibe biti “vruća” roba na tržištu. I kod nas, ali i u susjedstvu postoje prekrasne takve kuće koje su već neko vrijeme veliki hit.

Mnoge od njih, osim divnog ambijenta u kojima vam i ne treba ništa drugo doli se opustiti i guštati, imaju i saune, jacuzzije, bazene. Potpuni komfor. Evo nekih od najdojmljivijih...

Šume pjevaju

Riječ je idiličnoj lokaciju u Gorskom kotaru u koju mnogi odlaze zaboraviti svakodnevicu. Kuća je bajkovita i idealna lokacija i ljeti i zimi. U ovo doba Gorski kotar pretvara se u pravu snježnu čaroliju, a ova koliba izgleda baš onako kako mnogi zamišljaju savršeni smještaj usred šume. Oko kućice nema žive duše pa možete uživati u potpunom miru, tišini i privatnosti, ali i pogledu na impresivnu prirodu.

Kuća Treehouse

Postoje dvije ovakve drvene kućice, a smještene su u krošnjama stabala u Drenovcu u atraktivnom dijelu Like koji zbog blizine mora, rijeke Zrmanje te mnoštva planinarskih i biciklističkih staza po Velebitu privlači i one koji žele nezaboravan ugođaj u kombinaciji s brojnim aktivnostima u prirodi.

Forest Home

Čim je vidite, zaljubit ćete se u nju. Moderno je uređena i ne bismo je baš nazvali kolibom, već drvenom vilom koja se nalazi u gustoj borovoj šumi, u naselju Sunger u općini Mrkopalj. Nećemo pogriješiti ako ustvrdimo da je boravak u njoj idealan spoj luksuza, ali i prirode. Prostire se na ukupno 197 metara kvadratnih, sastoji se od tri spavaće sobe, dvije kupaonice, potpuno opremljene kuhinje, a ima i igraonicu za djecu te saunu za opuštanje. Interijerom, dakako, dominira drvo koje u kombinaciji s kamenom stvara taj ugođaj koji se traži.

Little Cottage Dream

Bajkovita kućica Little Cottage Dream je jako popularna u susjednoj BiH, što i ne čudi, jer je izgrađena u kombinaciji drva i stakla i s njezinih stijenki proteže se pogled na netaknutu prirodu dokle ti pogled seže. U ovoj kućici nema interneta, a nema ni TV-a, što znači da je stvorena za maksimalnu relaksaciju i detoks od svega onoga što preko mjere konzumiramo u “stvarnom” životu. Knjiga, čaj, društvo i planina Ponijera vjerojatno će djelovati iscjeljujuće.

Divjake Log Home - Kraljica šume

U mjestu Hlevci smjestila se Divjake Log Home – Kraljica šume, autentična eko kuća za koju se ne zna reći je li dojmljivija izvana ili iznutra. Dobar dio interijera rađen je ručno – od namještaja, kuhinje, kreveta do starih hrastovih stepenica, što joj daje dodatnu draž. Teško je zamisliti ovakvu oazu bez kamina na drva...

Naša mala koliba

Uređena s mnogo šarma, objekt Naša mala koliba nalazi se u Vojniću u Karlovačkoj županiji, a osim standardnih prostorija u kojima ćete naći i mnogo tradicionalnih detalja, tu je i dječje igralište i vrt s roštiljem, a okolica kao stvorena za šetnje i biciklizam.

29. travanj 2024 19:38