StoryEditorOCM
ZabavaUspavani ljepotani

Ovo muško ponašanje poslije seksa žene teško mogu prihvatiti, evo objašnjenja zašto su mu muškarci skloni

Piše dv
20. lipnja 2023. - 17:59

U seksualnom odnosu postoje stvari koje spajaju, ali i razjedinjuju. One se mogu ticati predigre, samoga seksualnog odnosa, ali i ponašanja poslije seksa.

Jedna od stvari koje ženama često smetaju kod njihovih partnera jest tonjenje u san vrlo brzo poslije seksualnog odnosa, kada bi žene htjele razgovarati i maziti se.

Međutim, kako piše Zadovoljna.hr, postoje razlozi zašto su muškarci skloni zaspati vrlo brzo poslije seksa.

1. Potrošnja energije

Prvi i najvažniji razlog je potrošnja energije. Od maženja do seksualnih radnji muškarci svu svoju energiju ulažu u intimne pokrete i troše ogromne količine energije.

2. Otpuštanje stresa i napetosti

Drugi je razlog otpuštanje stresa, napetosti i straha koje se događa tijekom orgazma. Zbog intenzivnijeg opuštanja nakon seksa, muškarci imaju veću potrebu za snom.

image

Od usnuća partnera poslije seksa gori je samo san za vrijeme njegova trajanja (ilustracija)

/Shutterstock

3. Biokemija orgazma

Tijekom ejakulacije muškarci ispuštaju koktel kemikalija u mozgu, među njima i hormon prolaktin koji je povezan sa snom pa je i to jedan od razloga zašto se muškarcima spava poslije seksa.

4. Nekontrolirano disanje

Muškarci tijekom seksa, posebno bržeg i intenzivnijeg, potiskuju disanje ili dišu puno brže, zbog čega u tijelo ulazi manje kisika nego obično. To je jedan od razloga zašto se većina muškaraca nakon seksa osjeća izrazito umornima.

5. Muškarci ne vole analizirati svoja iskustva

Žene imaju potrebu analizirati svoja iskustva, dok je muškarcima sasvim dovoljno proživjeti ih, piše Zadovoljna.hr.

Imajući u vidu te osobitosti valjda će žene imati nešto više razumijevanja za postkoitalno ponašanje, a muškarci bi se mogli poslužiti vještinom održavanja budnosti s produžetaka i penala te malo odogoditi tonjenje u san. Znanje i(li) kompromis i ovdje se čine rješenjem problema.

image

Zaspali ljubavnik lako bi se mogao probuditi sam (ilustracija)

/Shutterstock
02. svibanj 2024 00:20