StoryEditorOCM
ZabavaSVI USPONI I PADOVI

Ovo je cijela priča o Shakiri i Piqueu; varao ju je i prije, a ovo je prelilo čašu: ‘Pokušala sam skriti od djece‘

Piše Marija Čović/sd
25. siječnja 2023. - 15:13

"Žene ne plaču, žene naplaćuju dugove".

Tako bi se mogli prevesti stihovi iz Shakirine pjesme "BZRP Music Session #53" koja ruši rekorde na Spotifyju i YouTubeu, a slavna kolumbijska pjevačica ima ih ispisane i na bijeloj trenerci u kojoj je s balkona svoje kuće pozdravila fanove koji su okupili kako bi joj pružili podršku nakon bolnog raskida dugogodišnje veze sa španjolskom nogometnom zvijezdom Gerardom Piqueom, piše Slobodna Dalmacija.

image
Xavier Bonilla/Nurphoto Via Afp

Obožavatelji su joj pljeskali, izvikivali njezino ime, čak i pjevali njezinu pjesmu, a nakon što se snimka proširila društvenim mrežama, mnogi pitaju gdje se može nabaviti trenerka sa Shakirinim stihovima pa bismo uskoro mogli svjedočiti i novom modnom trendu.

Nema sumnje da je svoj bol zbog raspada veze Shakira itekako uspješno pretvorila u zaradu, njezina "osvetnička" pjesma u kojoj se referira na Piqueovu nevjeru je, zajedno sa skladbom "Flowers" u kojoj Miley Cyrus pjeva o propaloj ljubavi između nje i bivšeg muža Liama Hemswortha, trenutačno najslušanija i u Hrvatskoj, među brojnim drugim zemljama.

Okupljanje obožavatelja i podrška koju doživljava nesumnjivo pozitivno djeluje i na Shakirino samopouzdanje, iako sigurno ne "sjeda" dobro njezinom neslužbenom svekru i svekrvi, Joanu i Montserrat, čija je kuća povezana s onom koju je Shakira dijelila s Piqueom u ekskluzivnom dijelu Barcelone.

Pique je u nedjelju kratko bio u društvu bivše partnerice proslavljajući deseti rođendan njihovog starijeg sina Milana, ali automobil je parkirao u dvorištu kuće svojih roditelja.

image

Sretni dani sad su samo uspomena, Shakira i Pique u rujnu 2019. u New Yorku

Bryan R. Smith/Afp

Na društvenim se mrežama sada pojavila i snimka svađe između Shakire i Piqueove majke Montserrat Bernabeu. Kad je nakon razlaza s Piqueom Shakira na balkonu svoje kuće držala lutku vještice usmjerenu prema kući njegovih roditelja, mnogi su joj to zamjerili smatrajući kako ostale članove obitelji ne treba miješati u raspad veze.

Ali sada se čini kako je gospođa Montserrat ipak bila umiješana u odnos svog sina i njegove partnerice, na snimci, za koju nije poznato kad je točno nastala, se vidi kako u jednom trenutku tijekom svađe na ulici hvata Shakiru za lice, a pjevačica joj odmiče ruku.

Ono što je najviše naljutilo korisnike društvenih mreža jest činjenica da Pique tijekom svađe samo stoji sa strane i gleda, uopće ne pokušava zaštititi Shakiru od majčinog bijesa i fizičkog napada, u komentarima se njegovo ponašanje naziva sramotnim.

Kolumbijska pjevačica zamjera Piqueovim roditeljima i zbog toga što su njegovu novu djevojku, 23-godišnju studenticu Claru Chia Marti, tijekom prošlog ljeta pozivali na kupanje u njihovom bazenu koji se vidi s balkona kuće u kojoj Shakira živi sa sinovima.

Nakon golemog uspjeha pjesme u kojoj bivšemu poručuje i kako je "Ferrari zamijenio Twingom, Rolex Casiom", Shakira se s "poniznošću i zahvalnošću" obratila fanovima i poručila kako je ona samo jedna među milijunima žena koje imaju što reći i ponuditi, žena svih rasa, dobi i položaja. "Hvala vam za vašu lojalnost i podršku", napisala je Shakira na Twitteru.

No, čini se da tu osveta prevarene žene neće završiti, Shakira navodno priprema novu pjesmu s kolumbijskom glazbenicom Karol G, a u nju će biti uključeno još više stihova na račun nevjernog Piquea. Nije poznato kad će obožavatelji imati priliku čuti tu novu pjesmu, ali vjerojatno ne treba sumnjati da će i ona postići veliki uspjeh.

U međuvremenu se Shakira priprema za odlazak iz Barcelone sa sinovima Milanom i Sashom, koji će u nedjelju proslaviti osmi rođendan, nakon što je s Piqueom potpisala dogovor o skrbništvu nad djecom. Planira se preseliti u Miami Beach na Floridi, a spominju se dva moguća termina odlaska, jedan je sredinom ožujka, drugi, vjerojatniji, je u lipnju kad će dječacima završiti školska godina u Španjolskoj.

image

Uz liječenje slomljenog srca, Shakira se suočava i sa suđenjem zbog optužbi da nije platila 14,5 milijuna rua poreza u Španjolskoj

Pau Barrena/Afp

U intervjuu za Elle Shakira je prvi put govorila o raskidu s Piqueom, o razdoblju tugovanja zbog raspada veze govorila je kao o najtežim trenucima u životu, ali glazba joj je bila izvor svjetla.

- Teško je govoriti o tome jer još prolazim kroz sve to, a uz to sam pred očima javnosti – kazala je pjevačica.

Rekla je i kako je sve bilo jednako izazovno i za sinove koje ima s Piqueom.

- Pokušala sam sakriti situaciju pred djecom, nastojala sam ih zaštititi jer je to moja glavna misija u životu. Ali onda čuju neke stvari od prijatelja u školi i naiđu na internetu na neke neugodne vijesti što i na njih utječe.

A ne tako davno činilo se kako će ljubavna priča glazbene zvijezde i slavnog nogometaša biti jedna od onih koje traju "zauvijek". Spektakularni nastup na Super Bowlu, finalnoj utakmici američkog nogometa, prije tri godine u društvu još jedne velike zvijezde, Jennifer Lopez, za Shakiru je imao poseban značaj.

Odvijao se, naime, 2. veljače, na njezin rođendan, a točno na isti datum, ali deset godina nakon nje, rođen je i njezin sada bivši partner Gerard Pique. Ta podudarnost činila se potvrdom da im je bilo suđeno da budu zajedno. No, posljednjih godinu dana je pokazalo kako "čarolija" rođendanskog datuma nije bila garancija trajnosti veze koju nikad nisu potvrdili sklapanjem braka.

Još 2014. Shakira je u intervjuu za Glamour kazala kako već imaju ono što je najvažnije.

- Imamo zajednicu, ljubav jedno prema drugome, dijete. Ti aspekti naše veze već su izgrađeni i brak ih neće promijeniti. Ali ako se ikad budem udala, on će biti taj – kazala je pjevačica.

U jednom kasnijem zajedničkom intervjuu Shakira je kazala kako se užasava vjenčanja i da ne želi da je Gerard gleda kao suprugu.

- Radije bih da me gleda kao svoju djevojku, svoju ljubavnicu. To je pomalo kao zabranjeno voće. Želim ga držati na oprezu, da misli kako je bilo što moguće ovisno o ponašanju – kazala je Shakira.

Pique je u međuvremenu zabranjeno voće potražio u drugom voćnjaku i dugogodišnju partnericu zamijenio 12 godina mlađom studenticom koju je dovodio u dom koji je dijelio sa Shakirom i sinovima.

image

Shakira je 2. veljače 2020. godine, na svoj i Piqueov rođendan, nastupila na Super Bowlu zajedno s Jennifer Lopez

Angela Weiss/Afp

U emotivnoj, ali osnažujućoj novogodišnjoj objavi na Instagramu, tijekom prvih blagdana koje je provela bez dugogodišnjeg partnera, Shakira je pisala o tome kako se nosi s gubitkom i o iscjeljujućoj snazi vremena.

- Premda su rane još otvorene i u ovoj novoj godini, vrijeme ima ruke kirurga. Čak i ako nas je netko izdao, moramo nastaviti imati povjerenja. Suočeni s nepoštovanjem, trebamo nastaviti cijeniti sebe jer ima puno više dobrih ljudi nego onih loših, više suosjećajnih nego indolentnih. Manje je onih koji odlaze, a više onih koji ostaju uz nas. Naše suze nisu gubitak, one natapaju tlo na kojemu će se budućnost roditi i učiniti nas ljudskijima. I kad nam je srce slomljeno možemo nastaviti voljeti – napisala je Shakira.

Kolumbijska zvijezda je prije Piquea deset godina bila u vezi s argentinskim odvjetnikom Antoniom de la Rua, a u intervjuu 2009. kazala je kako njihova veza funkcionira poput braka i da im nisu potrebni papiri. Razišli su se u kolovozu 2010. što je ona opisala kao zajedničku odluku da uzmu malo vremena razdvojeni i kazala kako je to privremeno, a on je nastavio nadgledati njezine poslove i karijeru kao i do tada.

No, raskid je ipak postao trajan, a de la Rua je 2013. tužio Shakiru tražeći sto milijuna dolara na koje je smatrao da ima pravo nakon što je u listopadu 2011. Shakira iznenada raskinula njihovo poslovno partnerstvo. Njegovu je tužbu sud u Los Angelesu odbacio u kolovozu 2013. godine.

Shakira i španjolski nogometni reprezentativac Pique upoznali su se u vrijeme kad se bližio kraj njezinoj vezi s de la Ruom, u proljeće 2010. na snimanju spota za pjesmu "Waka Waka (This Time for Africa"), himnu Svjetskog nogometnog prvenstva održanog te godine u Južnoj Africi, na kojemu su Španjolci osvojili titulu.

image

Premda se prije nije tako činilo, Shakira i Piqueova majka Monserrat (snimljene 2015. s malenim Milanom i Sashom) bile u lošim odnosima, potvrdio je to video njihove svađe koji se pojavio na društvenim mrežama

Lluis Gene/Afp

Veza je potvrđena kad joj se on u svibnju 2011. pridružio na sceni na koncertu u Španjolskoj. Njihov sin Milan rođen je 22. siječnja 2013., mlađi Sasha 29. siječnja 2015. godine, a Forbes je Shakiru i Piquea uvrstio na listu najmoćnijih parova svijeta.

U studenome 2017. Shakirino ime se pojavilo u aferi "Rajski dokumenti", otkriveno je da je jedina dioničarka tvrtke sa sjedištem na Malti koja se koristila za transfer 30 milijuna dolara glazbenih prava.

Njezin odvjetnik je tvrdio kako je korištenje tvrtke bilo potpuno zakonito, ali su 2018. godine, dijelom i zbog tih otkrića, španjolske vlasti počele istraživati Shakirine financije, tužitelji su tvrdili kako nije plaćala porez u Španjolskoj od 2012. do 2014. godine, dok je tu živjela s Piqueom i obitelji.

Pjevačica je tvrdila kako je tijekom tog razdoblja imala glavno prebivalište na Bahamima i putovala širom svijeta na turnejama. U srpnju 2021. španjolski sudac je utvrdio kako postoji dovoljno dokaza kriminalnih radnji za Shakirino izvođenje pred sud zbog porezne prevare.

U srpnju prošle godine, nakon što nije postignuta nagodba sa španjolskim tužiteljstvom, Shakira je odlučila da će na sudu dokazivati svoju nevinost, a tužitelji su zatražili kaznu od osam godina zatvora za šest kaznenih djela porezne prevare.

U rujnu prošle godine odobreno je suđenje nakon što su tužitelji optužili Shakiru da nije platila 14,5 milijuna eura poreza. Datum suđenja će se tek odrediti kad sutkinja Ana Duro u Barceloni dobije sve potrebne dokumente od obiju strana.

Tako se morala suočavati s problemima za zakon u isto vrijeme dok se raspadala njezina veza s Piqueom. Par se navodno razišao u travnju prošle godine, on se nakon toga želio pomiriti i molio ju je da mu oprosti, ali ona je to odbila.

Izvori bliski glazbenoj zvijezdi tvrde kako mu je već bila oprostila nekoliko prijašnjih afera, ali ovog puta joj je bilo dosta i odlučila je da mu više neće pružiti novu priliku. Početkom lipnja prošle godine su službeno objavili da su se razišli, a Pique se počeo pojavljivati u javnosti s novom djevojkom.

Kako će se rasplesti Shakirino suđenje, hoće li uopće smjeti napustiti Španjolsku ili će u konačnici završiti u zatvoru, tek će se vidjeti, kao i hoće li Piqueova nova ljubavna veza potrajati...

Možda će ona na koncu ipak platiti porezni dug. To je ne bi previše osiromašilo budući da se njezino bogatstvo procjenjuje na oko 300 milijuna dolara. A i Pique svojoj novoj ljubavi može priuštiti raskošan život, premda je puno "siromašniji" od svoje bivše partnerice, njegovo se bogatstvo procjenjuje na oko 80 milijuna dolara.

26. travanj 2024 06:08