StoryEditorOCM
ZabavaZanimljiva ekipa

Ovakvo mjesto usred Hercegovine zadnje je što biste očekivali! Opčinjen Divljim zapadom, Tihomir je prvo počeo živjeti kao Indijanac, a sada je odlučio okupiti domaće kauboje...

Piše dv
27. prosinca 2022. - 20:58

Život na Divljem zapadu fascinacija je mnogima, ponajviše muškarcima. To se najlakše može objasniti ranim gledanjem popularnih westerna i vezivanjem za njihove junake, revolveraše, kauboje i Indijance, prenosi Slobodna Dalmacija.

Neke takva fascinacija prođe sa zrelim godinama, životnim obavezama i vezivanjem za posao, politiku ili sport. A neke zanosni, čarobni svijet mitologije Divljeg zapada prati cijeli život, s većim ili manjim intenzitetom.

Među one koje to prati cijeli život, i to intenzivno, svakako bi se mogao ubrojiti Tihomir Sušac iz Trebižata kod Čapljine. On je u svome mjestu, uz pomoć svojih prijatelja, kako to i biva na Divljem zapadu, izgradio drvenu kantinu u western stilu.

U njoj se naravno piju tekila i bourbon, kuha se na starom špaheru na drva u velikim tećama, gosti nose kratke, ali i duge cijevi, ali budući da su prijatelji i mirni ljudi, nema dvoboja, brzog potezanja ni pucnjave. Kantina je smještena u pitoresknom okruženju uz rijeku Trebižat, oko nje šeću obavezni konji, a kao odmak od Divljeg zapada tu je instaliran i telefon.

Video reportažu o tome neobičnom i zanimljivom društvu, o kojem će se još slušati, napravio je video novinar Srećko Stipović, prenosi Jabuka TV.

 

Naravno, kao i sve dobre priče, ni ona Tihomirova nije došla preko noći, trebalo je o njoj maštati i za nju se potruditi. A san je i za Tihomira počeo iz djetinjstva, samo što ga je on, za razliku od brojnih drugih kauboja iz fotelje, nastavio sanjati.

Tihomir je prije pet godina svoju viziju počeo pretvarati u stvarnost i živjeti autentičnim životom Indijanca u prirodi. Izgradio je kolibu, indijanski šator-vigvam i repliku groba Apača Geronima. Društvo na ranču mu prave kobila Sara, magare Pončo, mačak Gringo i pas El Toro. Hrana je iz eko uzgoja, a uz tomahawk, Tihomir je ponosan na pušku iz 1836. godine, vremena kada se vodila čuvena bitka za Alamo. Tihomir se boji samo aviona, "željezne ptice", zbog čega nije posjetio indijanski rezervat u Americi iako mu je to želja, izvijestila je Jabuka TV.

 

Tihomirova kantina otvorena je naravno za sve posjetitelje ljubitelje Divljeg zapada, ali i ekologije, prirode i zdravog načina života u kojemu nema mjesta jedino stresu. Njegova upornost dovela je do realizacije jednog živopisnog eksperimenta, u kojem se zaista može uživati. Taj rezervat zaista vrijedi vidjeti.

 

26. travanj 2024 22:53