StoryEditorOCM
ZabavaAUTI KOJE VOLE DAME

Opel Crossland - sjajna kombinacija funkcionalnosti i udobnosti

Piše Piše: DV
16. ožujka 2021. - 10:18

Kada bih morala opisati svoje iskustvo vožnje novog Opela Crossland X, u što kraćoj varijanti, jednostavno bih rekla auto po mjeri žene. Kada bi bila duža varijanta moje impresije bile bi u kontekstu da ovaj novi Opelov model je apsolutno pogođena kombinacija funkcionalnosti, udobnosti i savršenog dizajna te prilagodljivosti za vožnju po gradu.
S obzirom na to da je grad Dubrovnik specifičan po geografskom položaju važno je imati upravo automobil koji ima prilagodljivu veličinu različitim potrebama. Primjerice savršeno odgovara na prometnicama koje su neuobičajene za ostale gradove, uske ulice i zavojita mjesta. Dok s druge strane u prometu u poslovnoj zoni dolazi do izražaja njegova funkcionalnost i jednostavnost koja ima veliko olakšanje jer automobilom upravljate kroz automatski mjenjač.

image
Opel Crossland Auto Dubrovnik test vožnja
Božo Radić/CROPIX

Auto po mjeri


Iako za nas žene slovi da smo multifunkcionalne, kad je u pitanju ovaj automobil, upravo ta riječ dobiva pravo značenje. Već spomenuti automatski mjenjač i jednostavnost komandne ploče velika su prednost u vožnji. Današnji stil života je vrlo dinamičan, ubrzan i kao takav zahtjeva i određenu jednostavnost stvari kojima moramo upravljati odnosno koje nam olakšavaju svakodnevicu. Kombinacija poslovnog i privatnog često ovisi o vremenu koje provedemo u automobilu i on nam je premosnica između nedostatka tog istog vremena kada je u pitanju obavljanje svih obveza i privatnih aranžmana. Opel Crossland X potpuno svojim komforom i već spomenutoj jednostavnosti upravo omogućava da se osjećate sigurno i udobno i da trka s vremenom od točke A do točke B bude puno izdržljivija.
Odlasci na posao koji često podrazumijevaju kolone i čekanja, a unutrašnjost ovog modela omogućava da upravo takve situacije postaju manje stresne. Udobnost sjedala i prilagođene komande olakšavaju vožnju i naravno štede gorivo. Vi ste opušteni, a i primjerice vaša djeca, ako sjede na stražnjim sjedalima gotovo da ne osjete vožnju. Komotnost sjedala i njihova prilagodljivost za duže vožnje itekako je bitna ako putujete često na veće udaljenosti. Aktualna situacija na tržištu izazvana pandemijom, pokazala je da je prijevoz vlastitim automobilom ujedno najsigurniji prijevoz. Stoga je vrlo važno da se osjećate i u automobilu sigurno i opušteno i da vas vožnja ne umara.Često u brzini svakodnevice moramo u jednom điru obaviti i privatno i poslovno. Pa se s te strane često nađe i kupnja nakon posla. I tu možemo biti opušteni. Veličina prtljažnog prostora oduševila me i bez problema odgovara svojom konfiguracijom za spremanje svega onoga što mi žene često imamo naviku neplanirano kupiti jer je bilo povoljno ili atraktivno. Ne važno, mi uvijek, ili barem većina nas, imamo razlog za stvar više.

image
Opel Crossland Auto Dubrovnik test vožnja
Božo Radić/CROPIX

Bez muke s parkingom


Ono što je definitivno problem u ovom gradu, jest pronaći parking. No, često i kad ga pronađemo muči nas kako se parkirati. Dizajn ovog automobila me u potpunosti razuvjerio. Bez problema svojom širinom i dužinom uklapa se u prostor. Dovoljno visok da bude komforan, a sasvim dovoljno širok da ne bude prevelik za parking i u najkompliciranijem prostoru. Okretanje i vožnja unatrag, što često stvara stres, jer se ne možete mimoići s nekim ili jednostavno imate potrebu napraviti okret, i tu je olakšan zbog izuzetne lakoće upravljanja volanom. Obiteljska putovanja te povremeni izleti mogu zaista postati doživljaj. Velika vidljivost, percepcija prostora te tehnička prilagodljivost za vožnju na daljinu olakšanje su koje pomaže da se jednostavno osjećate dobro jer imate osjećaj da sve putuje s vama. Kao svoj automobil odavno sam odabrala Opel, i nikad nisam požalila. Također ono što je presudno ako ste žena koja vozi i još k tome u vječitoj strci s vremenom, jest i logistika koja prati sve ono što je potrebno da automobil bude ispravan i siguran na cesti. Upravo izbor Opel modela u našem gradu, a i županiji to i omogućuje. Auto kuća Dubrovnik, kao ovlašteni zastupnik Opel vozila i serviser omogućuje da u slučaju redovne ili pak izvanredne potrebe za nekom intervencijom na vašem automobilu, auto predate u sigurne ruke profesionalaca, bez stresa i nepotrebnog angažiranja. Održavanje je jako bitno isto kao i maksimalna jednostavnost rješavanja problema ako se dogode. Moja preporuka odaberite Opel jer je važno imati nekoga iza sebe da bi nastavili naprijed, sigurno i s puno zadovoljstva.

NOVI OPEL CROSSLAND F12 XHL S/S 110 KS

Bogato opremljen za 129.900 kn uz 4 godine FlexCare jamstva!!!
Dužina 4217 cm/Visina 1605 cm/širina 1765 cm
Serijska oprema Fokus modela: Ručni klima uređaj, LED prednja svjetla, Senzor za kišu, Automatsko upravljanje svjetlima, Električni podizači prednjih i stražnjih prozora, 16˝ strukturirani naplatci, srebrni/crni, Multimedia Radio s 3,5" zaslonom u boji, DAB+ i 2 USB ulaza, Ergonomsko sjedalo Active (za vozača) s naslonom za ruke, Kamera za pregled straga, Pomoć pri parkiranju sprijeda-straga, središnji naslon za ruke, centralno i daljinsko zaključavanje vozila, Kožni upravljač s komandama.

Kupci Opel Crosslanda mogu birati iz bogatog portfelja učinkovitih benzinskih i dizelskih motora zapremine 1,2 i 1,5 litara. Svi benzinski motori, snage od 61 kW (83 KS) do 96 kW (130 KS), i dizelski motori s 81 kW (110 KS) i 88 kW (120 KS) sada su usklađeni sa strogim emisijskim standardom Euro 6d i potrošnjom goriva kod benzinskih motora ispod 5 a kod dizelskih ispod 4 l /100 km kombinirane vožnje. Vozili smo  benzinski motor s vrha ponude s 96 kW (130 KS) sa šesterostupanjskim automatskim mjenjačem ubrzava od 0 do 100 km/h za 9,9 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 201 km/h (potrošnja goriva prema NEDC-u1 (l/100 km): 5,7 gradska vožnja, 4,2 otvorena cesta, 4,8 – 4,7 kombinirano; 109 – 107 g/km CO2)

25. travanj 2024 16:39